Az Alba Volán a mai ötödik mérkőzés után már bajnok lehet

Vágólapra másolva!
2009.03.21. 13:09
Ma rendezik a hazai jégkorongbajnoki döntő ötödik mérkőzését, ami után könnyen bajnokot is avathatnak, köszönhetően annak, hogy az Alba Volán csütörtökön másodszor is nyerni tudott idegenben, ezzel pedig már 3–1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban. Ennek megfelelően ünneplésre készülnek a fehérváriak, az ellenfél Újpest edzője, Pék György sem bízik igazán a bajnoki döntő folytatásában.
Tóth Adrián ma is kezdőként bizonyíthat
Fotó: Meggyesi Bálint
Tóth Adrián ma is kezdőként bizonyíthat
Tóth Adrián ma is kezdőként bizonyíthat
Fotó: Meggyesi Bálint
Tóth Adrián ma is kezdőként bizonyíthat

„Nagyjából húsz százalék sanszunk van a sikerre – állítja Pék György, az Újpest trénere. – Óriási bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy ismét győzni tudjunk, és ehhez a Volánnak is nagyon rossz napot kellene kifognia. Ezúttal is kulcsfontosságú lesz, hogy mi szerezzük-e az első gólt, hiszen a fehérváriak ellen egyik magyar csapatnak sincs sok esélye, ha hátrányba kerül. Ezért kezdünk mindig százszázalékos erőbedobással, hogy valahogy vezetéshez jussunk a mérkőzés elején.”

„Mindenesetre a lélektani előny a Volánnál van, és emiatt valószínűleg sokkal felszabadultabban tud majd játszani, ami megint csak nem nekünk kedvez. Persze a végsőkig harcolunk, együttesünk ereje eddig is abban rejlett, hogy végig nagyon akartak és egymásért küzdöttek a fiúk a jégen. Azonban a realitás az, hogy riválisunk lényegesen jobb csapat, és ez legutóbb be is bizonyosodott. A harmadik sorban ezúttal Roczanov Dezső kap lehetőséget Virág Csaba és Rafaj Attila mellett, a sérüléssel bajlódó Berta Ákos és Ján Zlocha pedig valószínűleg most is tudja vállalni a játékot” – mondta az újpestiek edzője.

Érdekes módon a másik oldalon kollégája is higgadtan várja a folytatást.

„Ugyan máshogy volt eredetileg, pénteken csak délelőtt edzettünk, délután nem – kezdte Énekes Lajos, az Alba Volán edzője. – A tréningen érezni lehetett kis elégedettséget, jókedvet, szétszórtságot, de ez normális mértékű volt a negyedik mérkőzés győzelme után. Tokaji Viktor térde rendben van. Bár amikor ütközésnél ráesett a palánk tövére, valóban nagy ütés érte a bal térdkalácsát, a meccs után ráraktak egy nagy jegestömlőt, így ha nem is tökéletes a testrész, a csapatkapitány biztosan játszik.

„A sorokban nem tervezek változásokat, csak annyit, hogy a fiataloknál Hegyi Ádám helyett Tóth Adrián kezd, de mindenki szerepel majd. Nagy vonalakban ugyanolyan fegyelmezett, higgadt, türelmes játékot szeretnénk produkálni, mint legutóbb. Várjuk a mérkőzést” – tette hozzá Énekes Lajos.

Az Alba Volán megnyerte a bajnokság legutóbbi hat kiírását, míg az UTE utolsó elsősége az 1987–88-as idényből van – ha nem történik meglepetés a mai mérkőzésen, meglehet Ocskayék sorozatbeli hetedik sikere is.

DÖNTŐ

Március 13., péntek: Alba Volán–Újpest 5–1
Március 15., vasárnap: Újpest–Alba Volán 3–6
Március 17., kedd: Alba Volán–Újpest 2–3
Március 19., csütörtök: Újpest–Alba Volán 0–5
Március 21., szombat: Alba Volán–Újpest
Március 23., hétfő: Újpest–Alba Volán (ha szükséges)
Március 25., szerda: Alba Volán–Újpest (ha szükséges)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik