A Philadelphia búcsúztatta a Montrealt – kiesett a keleti első

Vágólapra másolva!
2008.05.04. 08:58
A Philadelphia Flyers 6–4-re győzni tudott Montrealban a Canadiens ellen, így továbbjutott az NHL-rájátszás Keleti Főcsoportjának döntőjébe. Rendkívül fordulatos, izgalamakban bővelkedő mérkőzés volt, gólzáporos találkozó, amelynek végén az egyesült államokbeli csapat örülhetett, hiszen 4–1-es összesítéssel továbblépett a konferenciagyőztes elleni párharcból.
Búcsúzik a Keleti Konferencia alapszakaszának győztese
Fotó: Reuters/Shaun Best
Búcsúzik a Keleti Konferencia alapszakaszának győztese
Búcsúzik a Keleti Konferencia alapszakaszának győztese
Fotó: Reuters/Shaun Best
Búcsúzik a Keleti Konferencia alapszakaszának győztese

A vasárnap virradóra rendezett találkozón a Montreal szerzett vezetést. Tomas Plekanec 4:29 után vezetést szerzett a hazaiaknak. A harmad közepi gyors gólváltás után (előbb R. J. Umberger egyenlített, majd Alex Kovaljov újra a hazaiaknak szerzett előnyt) a Montreal meg is nyerte a harmadot.

Sőt, a második harmadban Christopher Christopher Higgins találatával már két góllal ment a Montreal, ám a harmad végére megfagyott a hangulat: a Philly három perc alatt egyenlített, majd fordított.

Umberger osztott egy gólpasszt Mike Richardsnak 14:02-nél, majd másfél percre rá megszerezte második találatát, így Scott Hartnell már a Flyers juttatta vezetéshez.

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NHL bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!


A fordulatoknak azonban még nem volt vége. Andrej Kosztyicin egyenlített a harmad elején, a Canadiens pedig utolsó lehelletéig küzdött a túlélést jelentő győztes gólért. Próbálkozásaikat azonban nem koronázta siker, és a mérkőzés vége előtt három perccel Scottie Upshall gólja megadta a kegyelemdöfést. A 6–4-es végeredményt Mike Knuble állította be.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy Umberger volt a Flyers nyerő ember a párharcban, hiszen - azok után, hogy a Washington elleni hét mérkőzés alatt 1 gólt szerzett és 1 gólpasszt adott -, nyolc gólt lőtt a Montreal elleni öt meccsen.

Ahhoz képest, hogy a Philadelphia a tavalyi szezonban története leggyengébb teljesítményét nyújtva, 56 ponttal utolsó lett az egész ligában, hihetetlen módon szárnyal a csapat. A Montreal az alapszakaszban megnyerte a Keleti Konferenciát, ennek ellenére búcsúzni kényszerült a hatodik ellenében.

A Philadelphia a Pittsburgh Penguins-New York Rangers párharc győztesével (a Penguins vezet 3-1-re) találkozik a Keleti Főcsoport döntőjében.

NHL, RÁJÁTSZÁS

Keleti főcsoport
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers 4–6
A négy győzelemig tartó párharcot a Philadelphia 4–1-re nyerte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik