A Pittsburghbe nemrég visszatérő Crosby két gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2008.03.10. 10:34
Sidney Crosby súlyos bokaficam miatt hat hétig nem állt Michel Therrien rendelkezésére a „pingvineknél”, a visszatérése utáni mindkét meccsen gólpasszig jutott a játékos, a Washington ellen már két gólt szerzett.
Sidney Crosby joggal örül, kétszer is eredményes volt a meccsen
Fotó: Reuters/Molly Riley
Sidney Crosby joggal örül, kétszer is eredményes volt a meccsen
Sidney Crosby joggal örül, kétszer is eredményes volt a meccsen
Fotó: Reuters/Molly Riley
Sidney Crosby joggal örül, kétszer is eredményes volt a meccsen
„Nem ismerek olyan játékost, aki többhetes sérülés után ilyen gyorsan képes visszanyerni formáját. Nincs kétségem afelől, hogy most nyújtotta a legjobb teljesítményt visszatérése óta” – dicsérte Crosbyt Michel Therrien, a Pittsburgh edzője.

A játéknap három mérkőzésén is hosszabbításra volt szükség a győzelem eldöntéséhez, ebből kettőn csak a szétlövésben született eredmény.

Az Edmonton Oilers gólgazdag meccsen kerekedett a Chicago Blackhawks fölé, 5–5-ös rendes játékidőt követően a ráadásban, az idegenben játszó Edmonton centere, Andrew Cogliano talált be a hazaiak kapujába, és ezzel kialakította a 6–5-ös végeredményt.

A New York Rangers Boston Bruins ellen vívott találkozóján a kapusoké volt a főszerep, a 0–0-ra végződő rendes játékidő után a hosszabbításban sem sikerült semelyik csapatnak gólt szereznie, a szétlövésben csak a Rangers balszélsője, Nigel Dawes talált be, ezzel eldöntve a meccset.

A Minnesota Wild–San Jose Sharks összecsapáson is csak a szétlövés hozott eredményt, 2–2-es rendes játékidő és gól nélküli hosszabbítás után Patrick Marleau szétlövésben szerzett találata döntött a vendégek javára.

A Nyugati főcsoportot vezető Detroit Red Wings ezúttal a Nashville Predators ellen nyert 4–3-ra, a Columbus Blue Jackets a gyengélkedő Tampa Bay Lightninget verte hazai pályán 5–3-ra.

Sima hazai győzelemmel zárult az Anaheim Ducks–Montreal Canadiens és a Dallas Stars–Colorado Avalanche találkozó, az előbbi mérkőzés 3–1-es, az utóbbi 3–0-ás végeredménnyel ért véget.

NHL, ALAPSZAKASZ

151. JÁTÉKNAP
Washington Capitals Pittsburgh Penguins 2–4
Chicago Blackhawks Edmonton Oilers 5–5, h.u.: 5–6
New York Rangers Boston Bruins 0–0, h.u.: 0–0, szétlövés: 1–0
Detroit Red Wings Nashville Predators 4–3
Columbus Blue Jackets Tampa Bay Lightning 5–3
Minnesota Wild San Jose Sharks 2–2, h.u.: 2–2, szétlövés: 2–3
Anaheim Ducks Montreal Canadiens 3–1
Dallas Stars Colorado Avalanche 3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik