Patrik Elias gólja jelentette a „hirtelen halált” a Tampának

Vágólapra másolva!
2008.03.08. 11:14
Alaposan megszenvedett a New Jersey a Tampa Bay ellen. A hazaiak győztes gólja csak a hosszabbítás ötödik percében született meg. Nyugaton a rájátszásért küzdő Nashville idegenben verte a Calgaryt.
Elias joggal ünnepel, hiszen győztes gólt szerzett
Fotó: Action Images
Elias joggal ünnepel, hiszen győztes gólt szerzett
Elias joggal ünnepel, hiszen győztes gólt szerzett
Fotó: Action Images
Elias joggal ünnepel, hiszen győztes gólt szerzett

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NHL bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
A Devils–Lightning mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt várni is lehetett: a bajnoki címre pályázó hazaiak Zach Parise góljával már az első harmadban megszerezték a vezetést. A balszélső jó formában van, hiszen legutóbb a Toronto Maple Leafs 4–1-es legyőzésekor például kétszer is eredményes volt.

Ezt követően viszont alábbhagyott a New Jersey lendülete, és Michel Ouellett góljával egyenlítettek a vendégek a második játékrész 18. percében.

A rendes játékidőben ezt követően már nem született gól, és következhetett a hosszabbítás, amelynek ötödik percében el is dőlt a mérkőzés. Sheldon Brookbank passzából Patrik Elias volt eredményes.

Ez volt a Devils 39. győzelme a szezonban, amivel Keleten a legeredményesebb csapatnak számít, és természetesen vezeti is a főcsoportot.

Nyugaton a még éppen rájátszást érő 8. helyezett Nashville idegenben, hosszabbítás után verte meg 2–1-re a főcsoportban harmadik Calgaryt.

A hazaiak Craig Conory révén szereztek vezetést, majd Scott Nichol egyenlített, a hosszabbításban pedig Jean-Pierre Dumont góljával a győzelmet is megszerezték a vendégek.

A tegnapi játéknap meccsei közül említést érdemel még a San Jose chicagói győzelme, a Sharksnak ez volt sorozatban a 8. sikere, ez pedig új klubrekordot jelent.

NHL, ALAPSZAKASZ

148. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils Tampa Bay Lightning 2–1
Columbus Blue Jackets Edmonton Oilers 1–2
Atlanta Thrasers Minnesota Wild 3–2
Chicago Blackhawks San Jose Sharks 2–3
Calgary Flames Nashville Predators 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik