A Phoenix a napos oldalon 2.: négy vereség után örülhetett Gretzky

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 08:20
A Phoenix Coyotes együttese figyelemre méltó győzelmet ért el a Dallas Stars ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga csütörtöki játéknapján. Wayne Gretzky tanítványai négy vereség után felálltak a padlóról és elpáholták soros ellenfelüket. A Maple Leafs és az Islanders is nagyon nehezen melegedett be Torontóban, a végén szikrázó csatában nyertek a vendégek.
Radim Vrbata nagy napja
Getty Images
Radim Vrbata nagy napja
Radim Vrbata nagy napja
Getty Images
Radim Vrbata nagy napja

Némi meglepetésre a Phoenix simán legyőzte a nyugati második Dallas Stars együttesét. A Coyotes legjobbja Radim Vrbata volt, aki egy góllal és két gólpasszal járult hozzá csapata diadalához.

A hazaiak már az első harmadban kétszer is előnyhöz jutottak. Shane Doan emberelőnyös találatára Jussi Jokinen egy a phoenixi harmadban megszerzett korong után még válaszolni tudott, azonban Daniel Carcillo góljának köszönhetően az első szünetre Wayne Gretzky csapata vonulhatott nyugodtabban.

A második felvonásban sokáig nem esett gól - ekkor inkább a Stars irányította a játékot -, de kevesebb mint másfél perccel az újabb pihenő előtt Niko Kapanen is betalált Marty Turco kapujába. A záró harmad elején aztán Vrbata szerzett gólt emberhátrányból - amelyre négy perccel később Matt Niskanen válaszolt -, sőt a hazaiak részéről Nick Boynton is eredményes volt a végén, így megszakadt a Phoenix négymeccses vereségi sorozata.

Mikko Koivu és Brent Burns is bevette a Vancouver kapuját a szétlövéseknél, és mivel a Canucks részéről Trevor Linden volt csak eredményes a mérkőzés ezen szakaszában, így az összecsapást a Minnesota nyerte.

Henrik Lundqvist, a New York Rangers kapusa hatéves szerződést kötött klubjával, melynek értelmében a hálóőr 41.25 millió dollárhoz jut ezidő alatt. A huszonöt éves klasszis ebben a szezonban ötven meccsen állt a „parkőrök” ketrece előtt, és eddig találkozónkét átlagosan 2.37 gólt kapott..

„Nagyszerű érzés – nyilatkozta a csapat edzése után Lundqvist. – Az első naptól kezdve szeretem New Yorkot, és szeretek a Rangersben játszani.”

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers Tampa Bay Lightning 3:5
Carolina Hurricanes Pittsburgh Penguins 4:2
Toronto Maple Leafs New York Islanders 4:5
Nashville Predators Chicago Blackhawks 1:6
Colorado Avalanche St. Louis Blues 1:4
Phoenix Coyotes Dallas Stars 5:2
Vancouver Canucks Minnesota Wild 4:5 – szétlövéssel
San Jose Sharks Edmonton Oilers 2:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik