Marian Gaborik parádézott, ötször vette be a Rangers hálóját

Vágólapra másolva!
2007.12.21. 07:52
Öt gólt szerzett, ezzel új csapatrekordot állított fel Marian Gaborik, a Minnesota Wild játékosa az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 75. játéknapján. Legutóbb öt találatra 1996-ban volt példa, akkor Szergej Fjodorov és Mario Lemieux „szórta” meg magát. Tizenkét meccs után először nem szerzett pontot a Detroit.
Marian Gaborik (középen) öt gólt szerzett
Reuters
Marian Gaborik (középen) öt gólt szerzett
Marian Gaborik (középen) öt gólt szerzett
Reuters
Marian Gaborik (középen) öt gólt szerzett

Marian Gaborik nagy meccse volt. A Minnesota játékosa a New York Rangers ellen megállíthatatlan volt, és a lefújáskor már öt gól volt a neve mellett.

A Wild 25 éves kiválósága mellett még Pierre-Marc Bouchard vette ki a részét góllal a vendégcsapat legyőzéséből, de a trencsényi születésű játékos ennél a találatnál is főszerepet játszott, hiszen gólpasszt adott.

Arra, hogy valaki öt találatot szerezzen egy mérkőzésen, közel tizenegy éve nem volt példa, 1996. december 26-án a detroiti Szergej Fjodorov vette be ötször a Washington hálóját. Az a meccs hosszabbításban ért véget, így ha rendes játékidőben elért ötöst keresünk, akkor a pittsburghi Mario Lemieux volt az utolsó.

Gaborik ezzel az öt góllal csapatrekorder is lett, hiszen korábban még négy gólt sem sikerült elérnie senkinek. A Minnesota ezzel négy meccsre növelte veretlenségi sorozatát.

Tizenkét mérkőzés után először történt meg, hogy a Red Wings nem tudott pontot szerezni. A detroiti együttes a St. Louis otthonában kapott ki 3-2-re, attól a csapattól, amely az előző négy meccsén egyaránt vereséget szenvedett.

Megszakadt az Ottawa sorozata, mivel kikapott Atlantában. Az előző hat találkozóját megnyerő Senators a korábban vívott három találkozójukon legyőzte a Thrasherst, most azonban a hazaiak 45 alkalommal lőttek kapura, és ebből háromszor sikerrel.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 75. JÁTÉKNAP:
Boston Bruins Pittsburgh Penguins 4-5 – szétlövés után
Washington Capitals Montreal Canadiens 2-5
Atlanta Thrashers Ottawa Senators 3-2
Tampa Bay Lightning Toronto Maple Leafs 2-1
Florida Panthers Carolina Hurricanes 5-4
Minnesota Wild New York Rangers 6-3
St. Louis Blues Detroit Red Wings 3-2
Vancouver Canucks Dallas Stars 3-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik