Kétgólos hátrányból fordítva nyert a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2007.12.15. 22:11
A Miskolcon zajló Pannon Hoki Kupán a Pat Cortina szövetségi kapitány által irányított magyar jégkorong-válogatott 4-3-ra verte Lengyelországot. Gólnélküli első harmadot követően a házigazda együttes szerzett vezetést, de a vendégek egyenlítettek, majd a záró részben kétgólos előnyre tettek szert. A mieink azonban remek hajrával két perc alatt lőtt két góllal egyenlítettek, majd Fekete Dániel hajrában szerzett pazar találata már a győzelmet jelentette.
A fehérváriak gólerős támadókettőse, Palkovics és Ocskay is gólt könyvelhetett el a lengyelek ellen
Mirkó István (archív)
A fehérváriak gólerős támadókettőse, Palkovics és Ocskay is gólt könyvelhetett el a lengyelek ellen
A fehérváriak gólerős támadókettőse, Palkovics és Ocskay is gólt könyvelhetett el a lengyelek ellen
Mirkó István (archív)
A fehérváriak gólerős támadókettőse, Palkovics és Ocskay is gólt könyvelhetett el a lengyelek ellen

Helyzetek nélküli mezőnyjátékot követően Palkovics Krisztiánnak kellett elsőként leülni a büntetőpadra a harmadik percben, Budai Krisztiánnak rögtön akadt is dolga a magyar kapuban.

Kiegyenlített játékot hozott a folytatás, amelyben már mi is veszélyeztetni tudtuk az ellenfél kapuját, de a 8. percben megint emberelőnybe került a vendéggárda: egy cserénél túl sok magyar játékos volt a jégen. Ladányi Balázs lövése után a kipattanóra érkező Vas Márton került volna helyzetbe hátrányban, de elsodorták.

A 15. percben ismét előnyben játszhattak a lengyelek, akik ebben az időszakban zárótűz alá vették a Budai-kaput, de hálóőrünk a helyen volt. Akadt, hogy a helyén ült: egy szituációban négy lövést, közte három kipattanót hárított a földön.

A második harmadot végre mi kezdhettük emberelőnyben, de inkább csak veszélyeztetgettünk, mintsem közel kerültünk volna a gólszerzéshez. A 26. percben páros kiállítás után előbb Palkovics rontott ziccert, majd Budai védett egy hasonló szituációban bravúrral.

A harmad közepén Ocskay Gábor volt az ügyeletes magyar „rosszfiú”: miután visszajött a büntetőpadról, rögtön mehetett is vissza. Azt azért adjuk neki: a második kiállítás több mint véleményes volt. A lengyel bekk inkább egyensúlyát vesztette, mintsem a ziccerben így kilépő magyar akasztotta volna.

A 33. percben a kettős magyar emberelőnyt 46 másodperc alatt góllá váltottunk: némi korongjáratás után Vas talált a bal alsóba.

Két perc múlva újabb előnyt kapunk, de kis holtpont érződött a magyar csapat játékában, nem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Érezhették ezt a lengyelek is, akik a 38. percben, Svasznek Bence kiállítását követően egyenlítettek.

A záró részben veszélyesen kezdtünk, de a hatodik percben kettős emberhátrányba kerültünk, amelyet 21 másodperc alatt használt ki az ellenfél: a harmadvonalon bemutatott csiki-csuki után Fabrega távoli lövése a kapuk előtt zavaró társaknak köszönhetően vágódott be a magyar kapuba.

Még tovább nőhetett volna a vendégek előnye, de Budai remekül védett. Három perccel később azonban már ő is tehetetlen volt: Laczkiewicz révén ismét emberelőnyös gólt szereztek a lengyelek, a magyar kiállítás után 24 másodperccel. Egy távoli emelésbe-lövésbe szúrt bele a botjával gólt érően a lengyel.

Tíz perc volt hátra akkor, a magyar csapat fáradni látszott, amelyet a sorozatos kiállítások is alátámasztani látszottak. De nagyot fordult a kocka!

Az 51. percben Ladányi passzát Palkovics szerette volna középre tenni, de a passzba letérdelő lengyel védő térdéről saját kapujába vágódott a korong. Peches találat, nekünk azonban tetszett, nem igazán bántuk.

Aztán szereztünk ennél sokkal szebbet: kettős emberelőnyben Ocskay egy keresztpasszt vágott kis ütemkésleltetéssel a jégen becsúszva érkező lengyel védő alatt, az ellenfél kapusának a lába között a hálóba. Máris egyenlő, kezdődhet minden elölről.

Addigra azonban már lendületbe jöttünk, igaz, a lengyelek sem törtek éppen össze. Mindkét csapat megszerezhette volna a győztes találatot, ez végül a magyaroknak jött össze.

Az 58. percben Vaszjunyin Artyom két ember közötti, csúsztatott passzát Fekete mesteri, egyben védhetetlen mozdulattal tette fel a hosszú, bal felsőbe.

MISKOLC, PANNON KUPA, 2. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 4–3 (0–0, 1–1, 3–2)
Miskolc, 1500 néző, V: Urda (ukrán), Kincses, Abonyi (mindkettő magyar)
MAGYARORSZÁG: BUDAI – Szélig, Sille, PALKOVICS, OCSKAY, Vaszjunyin, Horváth A., Tokaji, Peterdi, VAS M. LADÁNYI, Kangyal, Svasznek, Kovács Cs., Benk, FEKETE, Hüffner, Majoross, Berta, Azari. Szövetségi kapitány: Pat Cortina
LENGYELORSZÁG: RADZISZEWSKI – Labryga, Rompowski, Baginski, Pasiut, Woznica,Noworyta, Piekarski, Kowalowka, Drzewieczki, Jaros, DUTKA, Piotrowski, Urbanowicz, LACZKIEWICZ, Rzeszutko, Mejka, Dabkowski, Radwanski, Batkiewicz. Szövetségi kapitány: Jozef Chrzastek
Gólok: 32:28: Vas M. (Ladányi – kettős emberelőny, 1–0). 37:20: Dutka (Laczkiewicz, Rzeszutko – emberelőny, 1–1). 46:03: Labryga (k. ee., 1–2). 49:31: Laczkiewicz (Urbanowicz, Piotrowski – ee., 1–3). 50:25: Palkovics (Ladányi, Horváth A., 2–3). 51:32: Ocskay (Palkovics, Ladányi – ee., 3–3). 58:00: Fekete (Vaszjunyin, 4–3)
Kiállítások: 26, ill. 16 perc
Ukrajna-Japán 7-0 (4-0, 1-0, 2-0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik