Sorozatban ötödik győzelmét aratta a Dallas Stars együttese

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 08:43
Négy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) 51. játéknapján. Továbbra is jól megy a Dallasnak, hiszen sorozatban ötödik győzelmét aratta, a New York Rangers elleni meccsen született a játéknap egyetlen vendégsikere. A St. Louis és a Vancouver gólt sem kapott.
Brenden Morrow (10-es számmal) szerezte a győztes gólt New Yorkban
Getty Images
Brenden Morrow (10-es számmal) szerezte a győztes gólt New Yorkban
Brenden Morrow (10-es számmal) szerezte a győztes gólt New Yorkban
Getty Images
Brenden Morrow (10-es számmal) szerezte a győztes gólt New Yorkban

A jó formában lévő dallasiak New Yorkba látogattak, ahol a Rangers együttesével kellett megmérkőzniük. A hazai csapat ugyan legutóbbi meccsét elvesztette saját pályáján, ám korábban sorozatban ötször diadalmaskodott.

A Rangers nem játszott rosszul, jóval többet támadott, mint ellenfele, ezt a 41 kapuralövés is mutatja, míg a texasiak csak 18 alkalommal veszélyeztettek.

Jaromir Jagr révén így az első harmadban a hazai gárda szerzett vezetést, de még ugyanebben a játékrészben Jussi Jokinen ki tudott egyenlíteni. Bár utána Brendan Shanahan újra a Rangerst juttatta előnyhöz, két emberelőnyös szituációból fordítani tudott a Dallas (Loui Eriksson és Brenden Morrow voltak a gólszerzők), és megnyerte a meccset.

A Dallas ezzel öt meccsre növelte veretlenségi sorozatát.

A St. Louis Bluesnak is jól megy, hiszen a Calgary legyőzése azt jelenti, hogy az elmúlt hét meccséből hatot megnyert. Manny Legace 24 lövést hárítva óvta meg kapuját a góltól, míg Jamal Meyers két góllal vette ki a részét a győzelemből.

Szintén kapott gól nélkül zárta a meccset a Vancouver, a kanadaiak a Chicagót verték hazai pályán. Roberto Luongo 27 lövést fogott a meccsen, a második találatot Daniel Sedin fél perccel a találkozó vége előtt üres kapura ütötte.

Ryan Getzlaf és Chris Kunitz harmadik harmadban szerzett góljaival győzött az Anaheim két vesztes meccs után. A Los Angeles Kings hiába volt kettős emberelőnyben az utolsó percben, nem tudott egyenlíteni.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 51. JÁTÉKNAP:
New York Rangers Dallas Stars 2-3
St. Louis Blues Calgary Flames 3-0
Anaheim Ducks Los Angeles Kings 3-2
Vancouver Canucks Chicago Blackhawks 2-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik