Nyolc gólt vágott a címvédő Svédország a lett válogatottnak

Vágólapra másolva!
2007.04.30. 21:46
A címvédő Svédország remek játékot mutatott be, így 8-2-re győzte le Lettország együttesét, és továbbjutott. A másik esti mérkőzésen Kanada három emberelőnyös gólt is szerzett Norvégia ellen, ezzel megőrizte hibátlanságát.
Nyolcszor ünnepelhettek a svédek
Reuters
Nyolcszor ünnepelhettek a svédek
Nyolcszor ünnepelhettek a svédek
Reuters
Nyolcszor ünnepelhettek a svédek

A svéd válogatott álomrajtot vett Lettország ellen, 29 másodperc játék után Nicklas Bäckström révén már meg is szerezték a vezetést.

A gyors gól után egyik helyzetet a másik után alakították ki, de ezeket nem tudtak értékesíteni. Sőt, egyszer 48 másodpercig kettős emberhátrányba is kerültek, de ezt kivédekezték.

A folytatásban a svédek nem voltak annyira meggyőzőek, a lettek felbátorodtak. Viszont hiába támadott a hátrányban lévő balti csapat, Johan Akerman révén megduplázta előnyét a svéd együttes, és ezután jöttek a további gólok.

Négy gólos előnynél némileg kiengedett a címvédő, és a 18 éves Kaspars Daugavins, valamint Aleksejs Sirokovs találatai után két gólos különbségre feljött a lett csapat, de a következő támadásból Magnus Johannson újra eredményes volt, és ezzel eljött minden.

Az utolsó öt percben a svéd válogatott ismét megrázta magát, még három gólt elhelyezett Edgars Masalskis hálójában. Győzelmével Svédország továbbjutott, míg a lett válogatott elkerülheti a kiesést, ha legyőzi Olaszországot.

A másik esti mérkőzésen Kanada három emberelőnyös gólt szerezve győzte le 4-2-re Norvégia válogatottját.

Mindkét csapat elég biztonsági játékkal nyitott. Kilenc és fél perc elteltével Norvégia szerzett vezetést, miután Mathis Olimb lövését nem tudta magához ölelni Cam Ward, és Lars Erik Spets bevágta a kipattanót. A kanadai szurkolókban felötlött, hogy úgy járnak, mint 2000-ben, amikor Szentpéterváron legyőzték őket a norvégok.

A kanadai játékosoknak viszont ez a kapott gól volt az ébresztő. Négy perc múlva egy emberelőnyös helyzet után Rick Nash egyenlített. Két perc múlva pedig már az észak-amerikaiaknál volt az előny, amikor a Grotnes kapusról kipattanó korongot Jason Chimera továbbította a hálóba.

A folytatásban ugyan Jonas Anderson egyenlített, de Shane Doan egy újabb emberelőnyös szituációból mattolta a több nagy védést bemutató Grotnest. A végeredményt Justin Williams állította be.

A győzelemmel Kanada továbbra is százszázalékos maradt, és a Szlovákia elleni ki-ki meccs fogja eldönteni, hogy melyikük végez az első helyen. Norvégia Németországgal csap össze.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA

A-CSOPORT
Svédország-Lettország 8-2 (1-0, 3-0, 4-2). G: Bäckström, Akerman, Wallin, Bremberg, M. Johansson, Hornqvist, Warg, Tärnström, ill. Daugavins, Sirokovs
C-CSOPORT
Kanada-Norvégia 4-2 (2-1, 0-1, 2-0). G: Nash, Chimera, Doan, Williams, ill. L. E. Spets, Andersen
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik