Hazaküldhette a korongot Selänne

Vágólapra másolva!
2007.01.12. 09:05
Három gólt szerzett Teemu Selänne, így az Anaheim magabiztosan nyert a Dallas otthonában. Meglepetésre a Vancouver otthonában tört meg a Minnesota 11 mérkőzés óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozata. Patrick Marleau a San José legeredményesebb játékosa.
Markus Naslund (Vancouver, jobbra) kesztyűjét nézi meg közelről Wyatt Smith
Reuters
Markus Naslund (Vancouver, jobbra) kesztyűjét nézi meg közelről Wyatt Smith
Markus Naslund (Vancouver, jobbra) kesztyűjét nézi meg közelről Wyatt Smith
Reuters
Markus Naslund (Vancouver, jobbra) kesztyűjét nézi meg közelről Wyatt Smith

A San José Sharks a Los Angeles otthonában lépett pályára, és Patrick Marleau a győzelem mellett egy szép rekordnak is örülhetett: a vendégek harmadik gólját jegyző játékos megszerezte a 207. gólját, ezzel megdöntötte Owen Nolan csúcsát. Igaz, a jelenleg Phoenixben korongozó Nolannek 115 mérkőzéssel kevesebbre volt szüksége, hogy elérje a 206 gólt…

A Sharks negyedik győzelmét aratta az utolsó öt mérkőzést figyelembe véve.

Teemu Selänne (középen) három gólt szerzett
Reuters
Teemu Selänne (középen) három gólt szerzett
Büntetők után nyert a New York Islanders a Boston otthonában, és Ted Nolan edző a győzelem mellett annak is örülhetett, hogy két emberelőnyüket is gólra tudták váltani fiai. Az Islanders ugyanis az elmúlt tíz meccsen kapott 39 előnyből csak kettőt tudott értékesíteni.

Kútban van a Philadelphia, amely ötödik vereségét szenvedte el zsinórban. Az első harmadban ugyan kétszer is sikerült egyenlítenie a Flyersnek, de a mérkőzés hátralévő részében gólképtelenek maradtak.

A harmadik harmad harmadik percéig úgy tűnt, hogy a földbe (vagy inkább jégbe) döngöli az Ottawa a New York Rangerst, hiszen Daniel Alfredsson góljával már 5-0-ra vezetett a Senators. A hazai csapat azonban nem adta fel, és a harmad közepére egygólos különbségig kapaszkodott fel. A kanadaiak csak a fél perccel a vége előtt üres kapura ütött Dany Heatley-gól után nyugodhattak meg.

Kiváló volt a harmadik harmad Raleighben is, igaz, a Florida Panthers együttese erre nem szívesen emlékszik majd vissza, hiszen ezalatt sikerült 3-0-s vezetésüket leadni.

Paul Maurice edző szerint az idény legjobb játékát nyújtotta a Toronto, a sérülésektől sújtott kanadaiak a Buffalo otthonában diadalmaskodtak.

Teemu Selänne remekelt az Anaheimben, a „kacsák” magabiztos győzelmet arattak Dallasban. A finn játékos karrierje során 19. alkalommal ért el három találatot. Selänne mellett ki kell emelni Andy McDonaldot is, aki az Anaheim öt góljából négyet készített elő.

Selänne egyébként a mérkőzés előtt telefonon beszélt egy súlyosan beteg finn barátjával, aki kérte, hogy ha három gólt szerez, akkor küldje el neki a pakkot. A 36 éves klasszis megígérte ezt, de figyelmeztette barátját, hogy utoljára 2001-ben, a San José színeiben sikerült háromszor betalálnia...

Kevesen gondolták, hogy éppen Vancouverben szakad meg a Minnesota tizenegy mérkőzés óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozata. Pedig így történt, mivel a Wild három góllal megverte a jó formában lévő kanadaiakat, akik az előző nyolc meccsükön nem találtak legyőzőre. A vendégcsapat egyik legjobbja Marian Gaborik volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. A trencsényi születésű játékosnak ez volt a harmadik meccse mindössze, mióta felépült sérüléséből.

NHL, ALAPSZAKASZ, 97. JÁTÉKNAP
New York Rangers-Ottawa Senators 4-6
Boston Bruins-New York Islanders 4-5 - szétlövés után
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 2-4
Carolina Hurricanes-Florida Panthers 6-4
Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs 2-4
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 5-4
Dallas Stars-Anaheim Ducks 1-5
Colorado Avalanche-Calgary Flames 3-7
Phoenix Coyotes-Detroit Red Wings 1-5
Vancouver Canucks-Minnesota Wild 2-5
Los Angeles Kiings-San José Sharks 2-5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik