Ligue 1: Bölöni lemondását követelik Metzben, Diószegi szívesen látná Sepsiszentgyörgyön a rutinos szakembert

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 12:20
A Metz nyeretlenségi szériája Bölöni ellen fordította a szurkolókat (Fotó: Imago Images)
Mint arról beszámoltunk, már kilenc meccs óta nyeretlen a Bölöni László vezette Metz a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1). A lotaringiai együttes szurkolói a legutóbbi, Montpellier elleni vereség után az erdélyi magyar szakember lemondását követelték. Mindeközben a 70 éves trénert tárt karokkal várná Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa, aki a román sajtónak nyilatkozva hozta szóba Bölöni esetleges székelyföldi szerepvállalását.

Nem viselték  jól a Metz drukkerei csapatuk élvonalbeli vesszőfutását, csapatuk montpellier-i vereségét követően megzavarták Bölöni László vezetőedző tévés villáminterjúját, s a lotaringiai együttest az élvonalba visszajuttató szakember lemondását követelték. 

„Az ő frusztrációjuk nem nagyobb az enyémnél” – reagált a távozását követelő rigmusokra Bölöni László. Mint ismert, a Metz jelenleg a 18 csapatos Ligue 1 17. helyén áll 17 ponttal, öt ponttal lemaradva a 16., osztályozós helyen álló Nantes mögött. 

A 70 esztendős szakember számára pedig máris adott egy opció arra az esetre, ha távozni kényszerül a bordó mezes együttestől: a román élvonalban érdekelt Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László ugyanis a bugetul.ro-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy szívesen látná a legendás szakembert a sepsiszentgyörgyi klub vezetőségében. 

Bölöni korábban kijelentette, hogy edzőként nem tér vissza Romániába, de sportigazgatóként vagy vezérigazgatóként szerepet vállalhatna nálunk. Ha csak erről van szó, találunk megoldást, de nem edzőként jönne, és azt mi sem szeretnénk. Az viszont óriási lenne, ha sportigazgatóként segítene nekünk. Úgy gondolom, hogy sportigazgatóként remekül együtt tudna működni Bernd Storckkal. Laci már »franciaként gondolkodik«, hosszú ideje nyugaton él, így szerintem ők ketten remek párost alkotnának” – fogalmazott Diószegi László.

Mint ismeretes, Bölöni László 23 éve dolgozott legutóbb a román labdarúgásban, 2000 és 2001 között keleti szomszédunk nemzeti csapatát irányította. 2022-ben a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) tárgyalást kezdeményezett Bölönivel a Mirel Radoi távozása után megüresedő szövetségi kapitányi posztról, de a felek nem tudtak megegyezni, így Edward Iordanescu vette át a román válogatott irányítását, míg Bölöni az akkor még másodosztályú Metz vezetőedzője lett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik