Francia Kupa: kiesett a Nantes, Mbappé vezérletével nyert a PSG

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.20. 20:38
A narancsmezes Laval búcsúztatta a „kanárikat” (Fotó: AFP)
A Francia Kupában a legjobb 16 közé jutásért játszottak, és a szombaton pályára lépő élvonalbeli csapatok közül a Nantes búcsúzott, miután hazai pályán 1–0-ra kikapott a másodosztályú Lavaltól. A PSG a két gólja mellé két gólpasszt jegyző Kylian Mbappé vezérletével 4–1-re győzött.

 

Ezen a hétvégén zajlanak a Francia Kupa mérkőzései a legjobb 16 közé jutásért, és az eddigi legnagyobb meglepetést a negyedosztályú Le Puy Foot 43 szállította: az auvergne-i amatőr csapat hazai pályán 2–1-re legyőzte a másodosztályban utolsó előtti helyen álló Dunkerque-et. A házigazdák mindkét gólját az elefántcsontparti csatár, Issiaka Karamoko szerezte, a másodikat egy kihagyott büntető után. A vendégek a találkozó utolsó fél óráját emberhátrányban töltötték, így már tíz emberrel szépítettek, az egyenlítés azonban nem jött össze nekik.

Az első osztályúak közül a Francia Kupa 2022-es győztese, a Nantes búcsúzni kényszerült, hazai pályán ugyanis kikapott a Lavaltól, ám a többiek továbbjutottak. A Montpellier-nek viszont szerdáig várnia kell, mert az eredetileg kiírt, a negyedosztályú Feignies-Aulnoye elleni meccsét a pálya alkalmatlansága és a rossz időjárás miatt négy nappal későbbre halasztották.

Az est zárásaként a harmadosztályú Orléans a PSG-t fogadta, amely nyolc pont előnnyel vezeti az élvonalat, és ennek megfelelően is kezdte a mérkőzést, Kylian Mbappé az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a fővárosiaknak. Ugyan labdabirtoklás terén óriási volt a párizsiak a fölénye, ez gólokban csupán a második félidőben mutatkozott meg, amikor Mbappé előbb értékesített egy büntetőt a 63. percben, majd tíz perccel később gólpasszt adott Goncalo Ramosnak, aztán a hazaiak szépítését követően, két perccel a vége előtt újabb asszisztja után Senny Mayulu állította be a 4–1-es végeredményt.

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Nantes–Laval (II.) 0–1
Bordeaux (II.)–Nice 2–3
Feignies-Aulnoye (IV.)–Montpellier – elhalasztva
Rodez (II.)–Monaco 1–3
Trélissac (IV.)–Brest 1–2
Le Puy Foot 43 (IV.)–Dunkerque (II.) 2–1
Valenciennes (II.)–Paris FC (II.) 2–1
Orléans (III.)–PSG 1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik