Ligue 1: felmentették a rasszizmussal vádolt korábbi PSG-edzőt

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 18:51
null
Christophe Galtier (Fotó: Imago Images)
A nizzai büntetőbíróság felmentette Christophe Galtier-t, a Paris Saint-Germain korábbi vezetőedzőjét – írja a L'Équipe. Az 57 éves szakembert erkölcsi bántalmazással és faji diszkriminációval vádolta az ügyészség.

Az ügyészég 45 ezer eurós bírságot és egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kért a francia trénerre, akit többek között azzal vádoltak, hogy a Nice-nél töltött időszaka során „le akarta csökkenteni a muszlim és színesbőrű labdarúgók számát a csapatban”.

A védelem ezzel szemben úgy érvelt, hogy a vádakkal előálló korábbi nizzai sportigazgató, Julien Fournier bosszút akart állni Galtier-n, mert szerinte az edzőnek szerepe volt az ő menesztésében.

„Ezek a gusztustalan állítások komoly károkat okoztak úgy Galtier személyes, mint szakmai életében. A mai döntés a teljes rehabilitációt jelenti a számára” – nyilatkozta az ítélet kihirdetése után az AFP-nek Olivier Martin, Galtier egyik védőügyvédje.

A bíróság indoklása szerint egyik vád esetében sem lehetett konkrétumról beszélni.

A Paris Saint-Germaint a 2022–2023-as évadban irányító, a fővárosiakkal francia bajnoki címet szerző Galtier-t még áprilisban vádolta meg az ügyészség – az 57 éves szakvezető az idény végeztével távozott a párizsi csapat éléről, s október óta a katari Al-Duhail együttesét irányítja.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik