Franciaország: Henry még nem írta alá szerződését az U21 szakvezetőjeként

Vágólapra másolva!
2023.08.24. 11:53
null
A BL-ről az U21-es válogatott mellett is szakérthet (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk a hét elején, francia sajtóhírek szerint még a héten bejelenthetik, hogy a francia U21-es válogatott élére Thierry Henryt nevezi ki a szövetség. A L'Équipe információi szerint azonban erre egyelőre nem kerülhet sor, mert a korábbi legendás csatár és a szövetség több kérdést csak nehezen tud tisztázni.

Az első hírek még arról szóltak, hogy Henry nem tarthatja meg televíziós szakértői munkáit, ám úgy tűnik, hogy csak a Video Prime csatornánál végzett szakértést kell felfüggesztenie, a CBS-nél – a világ egyik legnézettebb BL-műsoránál – maradhat.

Ennél jóval komolyabb gondot okoz, hogy míg a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) megkötött szerződései értelmében az U21-es válogatottnak a Nike a mezszponzora, Henrynak a Pumával van egyedi megállapodása – a kettő üti egymást.

A L’Équipe azonban sietve leszögezi, csupán idő kérdése, hogy az FFF bejelentse, Henry aláírta két évre szóló szerződését, amit szerinte az is alátámaszt, hogy a korábbi világ- és Európa-bajnok támadó egyik segítőjét, Gérald Baticle-t már meg is nevezték, s a másik, Gaël Clichy kinevezése sem várat már magára sokáig.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik