Ligue 1: a Metz szerződést hosszabbított Bölöni Lászlóval – NS-infó

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 10:08
null
Bölöni László szerződést hosszabbít a Metzcel (Fotó: FC Metz/Fb)
A Nemzeti Sport úgy értesült, Bölöni Lászlóval ismét szerződést hosszabbított klubja, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Metz.  


A szakember a hírt kérdésünkre megerősítette. Korábban beszámoltunk róla, hogy a klub elnöke, Bernard Serin májusban, még a feljutás előtt támogatásáról biztosította Bölöni Lászlót. Sőt, még nem állt a csapat feljutó helyen a másodosztályban, amikor a magyar szakember újabb egyéves szerződést kapott a klubtól.

Később Bölöni arról beszélt, hogy a feljutás után előállt új helyzetben meg kell fontolnia, marad-e a klubnál. Úgy tűnik, most jutott nyugvópontra a helyzet, amikor további egyéves megállapodás helyett a vezetőedző szempontjából minden bizonnyal kedvezőbb feltételekkel kétéves, 2025 nyaráig tartó egyezséget írtak alá a felek.

Ezekben a napokban már Metzben készül a csapat az augusztus 11-én kezdődő bajnokságra. Bölöniék a felkészülési időszak során eddig öt meccset játszottak (3 győzelem, 2 döntetlen), egyet ráadásul a vezetőedző korábbi csapata, a belga Standard Liége ellen (2–2).

Az október vége óta csupán egy kupameccset elveszítő, de a bajnokságban azóta veretlen Metz egy felkészülési mérkőzést még játszik a holland Heerenveennel szemben, majd a Rennes (Bölöni itt is edzősködött korábban) ellen kezdi a bajnokságot, a 2. fordulóban pedig a Marseille lesz az ellenfele hazai pályán. Bölöni a 2023–2024-es idényben az egyedüli, topligában dolgozó magyar vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik