Ronaldóék majdnem kipottyantak a világbajnokságról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 23:56
null
Hatalmas csatákat láthatott ma is a középpálya (Fotó: Reuters)
A portugálok hatalmas csatában kettő-kettőre végeztek az amerikaiakkal.


G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Egyesült Államok–Portugália 2–2
Manaus, Amazónia Stadion, 40 123 néző. Vezette: Néstor Pitana (argentin)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Howard – F. Johnson, Besler, Cameron, Beasley – Beckerman, Bradley – Bedoya (Yedlin, 72.), Dempsey (Wondolowski, 87.), J. Jones – Zusi (O. Gonzalez, 90.). Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann
PORTUGÁLIA: Beto – J. Pereira, Bruno Alves, Ricardo Costa, A. Almeida (William, a szünetben) – Veloso, Moutinho, Meireles (Varela, 69.) – Nani, Postiga (Éder, 16.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Gólszerző: J. Jones (64.), Dempsey (81.), ill. Nani (5.), Varela (95.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Az amerikaiak lemásolnák a németek sikertaktikáját: Controll Cé! – vezettük fel az Egyesült Államok és Portugália mérkőzését, amelynek a kisebb sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldóval felálló portugálok úgy vágtak neki, hogy ha nem nyernek, máris rendelhetik a repülőjegyeket hazafelé. Geoff Cameron azonban már az 5. percben keresztülhúzta a Jürgen Klinsmann által kidolgozott taktikát, mert kacska felszabadító rúgása Nanit találta meg az ötös jobb sarka előtt, aki a meglepetésszerűen földre csüccsenő Tim Howard fölött a kapuba lőtt. 0–1!

Némi tétovázást követően átvették a kezdeményező szerepet az amerikaiak, de csak kósza lehetőségekig és veszélyes, ám végül pontatlannak bizonyult lövésekig jutottak, miközben a portugálok még eddig sem. A félidő végére erőre kaptak Ronaldóék is, és a hajrában elrendelt ivószünet sem törte meg lendületüket, de Nani ziccerét most fogta Howard, aki kikapta a léc alól a megsérült Hélder Postigát váltó Éder emelését is – a kettő között pedig hálát adhatott a kapufának, amely hárította helyette Nani lövését.

Ismerős szituációval kezdődött a második félidő, mert Cameron Éderrel is gólt akart rúgatni, csakhogy a léc fölé lőtt a Sporting Braga éke. A másik oldalon Michael Bradley még nála is nagyobb helyzetet puskázott el: már csak a portugál védő, Ricardo Costa állt előtte a gólvonalon, de nem tudta elrúgni mellette a labdát – az ötösről.

Jermaine Jones bezzeg remekül eltalálta a labdát, mert a 64. percben egy Roberto Carlos-i színvonalú bombát kanyarintott a bal sarokba. 1–1!

A hajráig újabb helyzetet nem láthattunk, ekkor Nani lőtte ki majdnem a bal felsőt 16-ról, a 81. percben viszont vezetéshez jutottak az amerikaiak, Clint Dempsey hassal (!) tette a kapuba a labdát Graham Zusi beadása után. 2–1!

Ronaldo ezt követően a bal alsó mellé fejelt az ötös előteréből, és már-már megbarátkoztak a portugálok a kieséssel, amikor a ráadás ötödik percében CR gólpasszt adott a csereember Silvestre Varelának. 2–2!

Nemcsak a győzelem csúszott ki az amerikaiak kezéből, hanem (legalábbis átmenetileg) a továbbjutás is, hiszen ezzel a pontosztozkodással még mindenki kieshet és mindenki továbbléphet a G-csoportból. Ám tegyük gyorsan hozzá azt is: ha az utolsó csoportkörben Németország döntetlent játszik az Egyesült Államokkal, akkor ez a két válogatott jut tovább – kéz a kézben.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 1 1 6–2 +4 4
2. Egyesült Államok 2 1 1 4–3 +1 4
3. Ghána 2 1 1 3–4 –1 1
4. Portugália 2 1 1 2–6 –4 1

 

G-CSOPORT

Egyesült Államok

Kapusok: 12Brad Guzan(Aston Villa – angol), 1Tim Howard(Everton – angol), 22Nick Rimando (Real Salt Lake)
Védők: 7DaMarcus Beasley(Puebla – mexikói), 6John Brooks (Hertha – német), 20Geoff Cameron(Stoke City – angol), 21Timmy Chandler(Nürnberg – német), 3Omar Gonzalez(LA Galaxy), 22Fabian Johnson(Hoffenheim – német), 2DeAndre Yedlin(Seattle Sounders)
Középpályások: 15Kyle Beckerman(Real Salt Lake), 11Alejandro Bedoya(Nantes – francia), 4Michael Bradley(Toronto FC – kanadai, MLS), 14Brad Davis(Houston Dynamo), 10Mikkel Diskerud(Rosenborg – norvég), 16Julian Green(Bayern München – német), 13Jermaine Jones (Besiktas – török), 19Graham Zusi(Sporting Kansas City), 5 Matt Besler (Sporting Kansas City)
Támadók: 17Jozy Altidore(Sunderland – angol), 8Clint Dempsey(Seattle Sounders), 9 Aron Jóhannsson (AZ Alkmaar – holland), 18Chris Wondolowski(San Jose Earthquakes)
Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann (német)

Portugália
Kapusok: 22Beto(Sevilla – spanyol), 1Eduardo(Braga), 12Rui Patrício(Sporting CP)
Védők: 19André Almeida(Benfica), 2Bruno Alves(Fenerbahce – török), 5Fábio Coentrao(Real Madrid – spanyol), 21Joao Pereira(Valencia – spanyol), 14 Luís Neto(Zenit – orosz), 3Pepe(Real Madrid – spanyol), 13Ricardo Costa(Valencia – spanyol)
Középpályások: 8Joao Moutinho(Monaco – francia), 4Miguel Veloso(Dinamo Kijev – ukrán), 16Raul Meireles(Fenerbahce – török), 20Rúben Amorim(Benfica), 6William Carvalho(Sporting CP)
Támadók: 7 Cristiano Ronaldo(Real Madrid – spanyol), 11 Éder(SC Braga), 23Hélder Postiga(Lazio – olasz), 9Hugo Almeida(Besiktas – török), 17Nani(Manchester United – angol), 15 Rafa Silva (Braga), 18 Silvestre Varela(Porto), 10Vieirinha(Wolfsburg – német)
Szövetségi kapitány: Paulo Bento

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik