Vb 2010: újabb francia botrány, Evra nekiment egy edzőnek

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 16:40
Újabb balhé a teljesen szétesni látszó francia labdarúgó-válogatottnál: Patrice Evra, a „kékek" csapatkapitánya összetűzésbe keveredett Robert Duverne erőnléti edzővel. Duverne-t az edzői stáb tagjai fogták le, és nyugtatták meg.
AZ EVRA–DUVERNE INCIDENS
AZ EVRA–DUVERNE INCIDENS
 

A franciák nyílt edzést akartak tartani mintegy 200 drukker előtt, de ezt lefújták az incidens után, a hangulat a mélyponton van. A tréning előtt Raymond Domenech szövetségi kapitány a csapatbuszon tárgyalt Evrával, aki összeveszett a bójákat kihelyező Duverne-nel. A veszekedőket Domenechnek kellett szétválasztania. Duverne a földhöz vágta akkreditációs igazolványát, és elviharzott. A csapat visszaült a buszra, és behúzott függönyök mögött megbeszélést tart.

Jean-Louis Valentin, a Francia Labdarúgó-szövetség csapatigazgatója elképedve és dühösen állt a történtek előtt.

„A játékosok nem hajlandók edzeni, ez gyalázat. Szégyenletes a szövetségre nézve, szégyenletes a csapatra nézve. Botrányos és elfogadhatatlan, ami történt. A körülmények arra kényszerítenek, hogy lemondjak, és visszatérjek Párizsba. Elegem van, hazamegyek, szégyen az egész..." – mondta a dühöngő Valentin.

Patrice Evra átadott egy levelet a franciák sajtófőnökének. Ezt végül Domenech személyesen olvasta fel az újságíróknak. A levélben az szerepelt, hogy a játékosok neheztelnek azért, mert a szövetség Anelka kizárásánál nem kérte ki a véleményüket. Végül Anelka melletti szolidaritásuk jeleként bojkottálták az edzést.

Mint ismeretes, szombaton hazaküldték Nicolas Anelkát Dél-Afrikából azt követően, hogy összetűzésbe keveredett Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, és minősíthetetlenül trágár hangon beszélt vele.

A FRANCIA CSAPAT KÖZLEMÉNYE

E közleményben a francia válogatott összes játékosa kinyilvánítja, hogy nem ért egyet a Francia Labdarúgó-szövetség ama döntésével, amellyel kizárta a keretből Nicolas Anelkát. Sajnáljuk a Franciaország–Mexikó mérkőzés szünetében történteket, de még jobban sajnáljuk, hogy felhasználtak valamire egy olyan eseményt, ami kizárólag ránk tartozik, a belügyünk. A csapat kérésére a szóban forgó játékos kísérletet tett a párbeszédre, de elutasításra talált.

 

A Francia Labdarúgó-szövetség kísérletet sem tett arra, hogy megvédje a játékosokat. A szövetség ugyanakkor úgy hozta meg döntését, hogy előtte nem konzultált a játékosokkal, kizárólag azokra az információkra hagyatkozott, amik a sajtóban megjelentek. Ennek következtében, illetve a francia futball irányító szervezetének eljárása elleni tiltakozásul, a játékosok egy emberként úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt az edzésen. Az edzésre kilátogató szurkolók iránti tiszteletünk jeléül úgy döntöttünk, hogy mivel jelenlétükkel a támogatásukat fejezték ki felénk, találkozunk velük. Tisztában vagyunk azzal, mekkora felelősséget ró ránk a nemzeti színek képviselete, és tekintettel vagyunk a szurkolóinkra, a jó szándékú emberekre és a megszámlálhatatlanul sok gyerekre, aki példaképül választott minket.

 

Ami minket illet, egyetlen feladatunkról sem feledkezünk meg. Magától értetődőn külön-külön és csapatként is mindent megteszünk kedden este annak érdekében, hogy végre jó teljesítményt nyújtva visszaszerezzük Franciaország becsületét.

 

A francia válogatott játékosai

A francia csapat tagjai úgy döntenek, nem edzenek...
A francia csapat tagjai úgy döntenek, nem edzenek...

...Robert Duverne magányossága...
...Robert Duverne magányossága...

...és Raymond Domenech szövetségi kapitány (Fotók: Reuters)
...és Raymond Domenech szövetségi kapitány (Fotók: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik