Euro 2012: ha felfüggesztik Ukrajna FIFA-tagságát, ugrik a rendezés

Vágólapra másolva!
2011.01.28. 14:08
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken figyelmeztette Ukrajnát, hogy amennyiben a politikusok továbbra is próbálkoznak Hrihorij Szurkisz futballszövetségi elnök elmozdításával, az országtól elvehetik a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát.

Az UEFA a végrehajtó bizottság ülése után jelezte, hogy támogatja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA), amely tagsági joga felfüggesztésével fenyegette meg az országot. Ha ez bekövetkezik, Ukrajna elveszíti az Eb-rendezési jogát. Mint ismert, az ukránok Lengyelországgal közösen adnak otthont a 2012-es Európa-bajnokságnak.tagsági joga felfüggesztésével fenyegette meg az országot. Ha ez bekövetkezik, Ukrajna elveszíti az Eb-rendezési jogát. Mint ismert, az ukránok Lengyelországgal közösen adnak otthont a 2012-es Európa-bajnokságnak.

Az ukrán szövetséget 2012-ig vezető Hrihorij Szurkisz tagja az ultimátumot kibocsátó UEFA végrehajtó bizottságának. Gianni Infantino, az UEFA főtitkára jelezte: meggyőződése, hogy a problémák a jövő héten rendeződnek.

Ukrajnát nem először ijesztgetik a rendezési jog elvételével; korábban többnyire infrastrukturális, illetve pénzügyi okok miatt fogalmazódtak meg kétségek a torna sikeres megrendezését illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik