Nemzetisport.hu 2012.06.10 16:40 Frissítve: 2015.01.31 02:31

Euro 2012: az Olympiakosz őrjöng Papadopulosz sérülése miatt

A görög bajnok Olympiakosz labdarúgócsapatának vezetősége „kriminális felelőtlenséggel" vádolja a Görög Labdarúgó-szövetséget és a válogatott stábját Avraam Papadopulosz súlyos sérülése miatt.

 

Mint arról hírt adtunk, a görög védelem és az Olympiakosz kulcsembere hat-hét hónapra esett ki, miután keresztszalag-szakadást és oldalszalag-húzódást szenvedett a Lengyelország elleni nyitó mérkőzésen. Az Olympiakosz – érthetően – azt kifogásolja, hogy Papadopuloszt sérülése után még visszaengedték a válogatott orvosai, sérülése súlyosbodását okozva.

„Az Olympiakosz a jövőben nem tűri, hogy játékosai egészségét kockáztassák felelőtlenség vagy nemtörődömség miatt. A nemzeti csapat orvosi stábja veszélyezteti a játékosokat. Kriminális felelőtlenség volt Papadopuloszt sérülten visszaengedni a pályára" – közölték.

A nemzeti csapat orvosi stábjának vezetője, Harisz Hrisztopulosz jelezte: nem okozott rosszabbodást Papadopulosz állapotában, hogy sérülten visszaengedték a pályára.

A görögöknek közben újabb sérültjük van, Jorgosz Fotakisz edzésen szenvedett térdsérülést. Valószínűleg ki kell hagynia a csehek elleni csoportmérkőzést, ezzel tovább nőnek Fernando Santos szövetségi kapitány összeállítási gondjai. A szakvezetőnek belső védőpárosát kell pótolnia (Avraam Papadopuloszt sérülése, Szoktatisz Papasztathopuloszt eltiltása miatt), és a fiatal Kirjakosz Papadopulosz mellé Kosztasz Kacuraniszt akarta visszavonni középpályáról, őt pedig Fotakisszal pótolta volna.