Vb 2022: kései góllal győzték le a horvátok a szlovákokat

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 22:45
null
Brozovic kései góllal döntött (Fotó: AFP)
Az orosz és a szlovén labdarúgó-válogatott is felnőtt az elvárásokhoz, s legyőzte az előzetesen gyengébbnek tartott riválisát az európai vb-selejtező H-csoportjában: előbbi Ciprust verte meg idegenben, utóbbi Máltát győzte le otthon. Horvátország kiegyenlített meccsen, a 86. percben esett góllal múlta felül a hazai pályán játszó Szlovákiát, ám Oroszország így is átvette a vezetést a horvátoktól.

 

CIPRUS–OROSZORSZÁG 0–2

Valerij Karpint idén júliusban nevezték ki az orosz válogatott élére – miután menesztették a 2016 óta irányító Sztanyiszlav Csercseszovot –, és bizonyára úgy küldte pályára legénységét, hogy hozzák a „kötelezőt”, azaz múlják felül a szerdán Máltán kikapó Ciprust.

Az oroszok ennek megfelelően már a 6. percben megszerezték a vezetést Alekszandr Jerohin révén, aki első gólját szerezte tétmérkőzésen a válogatottban. A vendégek a második játékrészben sem álltak le, gyorsan, jó passzokkal játszottak, s az 55. percben a második gól is összejött, ezúttal Rifat Zsemaletgyinov talált be. Válasz nem érkezett ciprusi részről, így az orosz szövetségi kapitány első győzelmét ünnepelhette a megbízatása óta (szerdai debütáló meccsén 0–0-s döntetlent ért el a horvátok ellen).

SZLOVÉNIA–MÁLTA 1–0

A Ferencváros légiósát, Miha Blazicot – aki a cserepadról nézte végig a mérkőzést – nélkülöző Szlovéniának két büntetőt is megítélt a játékvezető: az elsőt, a 45. percben Sandi Lovric értékesítette (a másodikhoz nem állhatott oda, mivel addigra már lecserélték), Andraz Sporar azonban hibázott a 88. percben – végül ez is belefért a szlovénoknak, nehezen ugyan, de egy góllal legyőzték a máltaiakat.

SZLOVÁKIA–HORVÁTORSZÁG 0–1

A mérkőzés eleji csendes játékot Mislav Orsic törte meg, aki a 11. percben bombalövést zúdított a szlovákok kapujára, ám a labda a keresztlécen csattant.

Az első félidőhöz hasonlóan a második játékrész is kiegyenlített párharcot hozott, egyik csapat sem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani egészen a 86. percig: Marcelo Brozovic a mérkőzés egyetlen találatát szerezte, amikor a kipattanó labdát a bal alsó sarokba lőtte, a kapusnak esélye sem volt a hárításra – hiába a győzelem, Oroszország átvette a vezetést Horvátországtól a H jelű csoportban, noha a csapatok azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak, az orosz válogatott több gólt szerzett riválisánál.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
Ciprus–Oroszország 0–2
(Jerohin 6., Zsemaletgyinov 55.)
Szlovénia–Málta 1–0 (Sandi Lovric 45. – 11-esből)
KÉSŐBB
Szlovákia–Horvátország 0–1 (Brozovic 86.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 5 3 1 1 8–4 +4 10
2. Horvátország 5 3 1 1 5–1 +4 10
3. Szlovénia 5 2 1 2 4–4 0 7
4. Szlovákia 5 1 3 1 5–5 0 6
5. Málta 5 1 1 3 6–9 –3 4
6. Ciprus 5 1 1 3 1–6 –5 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik