Egygólos vendégsiker a szurkolói balhé miatt hosszúra nyúló albán–lengyelen

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 20:26
null
Robert Lewandowski az albán védők gyűrűjében (Fotó: Getty Images)
Lengyelország 1–0-ra legyőzte idegenben Albániát a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének I-csoportjában, melyben a magyar válogatott is szerepel. Helyzet nem volt sok a mérkőzésen, mégis emlékezetes marad, hiszen a vendégek gólját követően egy időre félbe kellett szakítani az összecsapást.

 

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
I-CSOPORT
ALBÁNIA–LENGYELORSZÁG 0–1
(0–0)
Tirana, Air Albania Stadion. Vezette: Clément Turpin (francia)
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Veseli – Bare (Cokaj, 80.), Ramadani, Trashi (Lenjani, 64.) – Uzuni (Broja, 59.), Manaj, Roshi (Bajrami, 80.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Dawidowicz, Bednarek (Helik, 90+3.), Glik, Puchacz (Bereszynszki, 90.) – Józwiak (Frankowski, 70.), Krychowiak, Moder (Klich, a szünetben), Zielinski – Buksa (Swiderski, 70.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Paolo Sousa
Gólszerző:
Swiderski (77.)

ONLIVE TUDÓSÍTÁS, KEZDŐCSAPATOK, STATISZTIKÁK ÉS ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Albánia a második, Lengyelország a harmadik helyen várhatta az összecsapást az I-csoportban, azzal a tudattal, hogy amelyik nemzet nyerni tud, az nagy lépést tesz a második hely megszerzése felé. Az albánoknál ketten is hiányoztak koronavírus-fertőzés miatt, de két NB I-es játékos, Myrto Uzuni és Ylber Ramadani is bekerült a kezdőbe.

Nagy iramban, helyzetek nélkül, rengeteg szabálytalansággal kezdődött a mérkőzés. A lengyelek próbáltak irányítani, de az albánok kemény belépőkkel tördelték a játékot, miközben inkább a kontrákra rendezkedtek be. Az első negyedóra után már mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de gólhelyzetig továbbra sem jutottak el a felek – az első félidőben mindössze egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, lengyel részről.

A második játékrész is gyakori szabálytalanságokkal indult, a francia játékvezető ki is osztott gyorsan két sárga lapot. A helyzetek ezt követően sem sorjáztak, a következő kaput eltaláló lövésre pedig a 77. percig kellett várni – abból viszont gól lett.

Két csere hozta össze a találatot: Mateusz Klich ívelte át a labdát a hosszúra Karol Swiderskinek, aki kapásból kilőtte a rövid sarkot, így előnyhöz jutottak a lengyelek. Az albán szurkolók erre – a mérkőzésen már másodjára – vizespalackokkal kezdték el dobálni a lengyel játékosokat, a francia bíró pedig úgy döntött, félbeszakítja az összecsapást.

Bő negyedóra múlva folytatódott a mérkőzés, amely továbbra is feszült hangulatban zajlott. A magyar válogatott ellen két győztes gólt is szerző Armando Broja révén Albánia kétszer is közel került az egyenlítéshez, de végül maradt az egygólos lengyel siker. 0–1

A csoport egy másik mérkőzésén Andorra 3–0-ra győzött San Marinóban, így már hat pontot és hét gólt szerzett az I-csoportban.

ONLIVE TUDÓSÍTÁS, KEZDŐCSAPATOK, STATISZTIKÁK ÉS ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Anglia–MAGYARORSZÁG 1–1
(Stones 37., ill. Sallai 24. – 11-esből)
San Marino–Andorra 0–3 (Pujol 10., S. Moreno 53., Betriu 89.)

AZ ÁLLÁS
1. Anglia 8 6 2 24–3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25–8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11–7 +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11
5. Andorra 8 2 6 7–19 –12 6
6. San Marino 8 8 1–32 –31 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik