CS. M.
2022.11.29 13:27 Frissítve: 2022.11.30 13:55

Vb 2022: hatalmas balhé a belga öltözőben, szétesett a csapategység – sajtóhír

A belga RTL Sport helyszíni, katari riportja szerint áll a bál a belga labdarúgó-válogatottnál a Marokkó elleni kétgólos vereséget követően. A játékosok összevesztek egymással, megbomlott a csapategység, ennek tetejébe pedig vészesen közeledik a csütörtöki, Horvátország elleni sorsdöntő csoportmeccs... 

A katari vb lesz a belga aranygeneráció hattyúdala? (Fotó: Getty Images)


Szurkolóik számára korántsem volt megnyugtató a belga válogatott teljesítménye a Kanada elleni első csoportmérkőzésen, hiszen az észak-amerikai, azóta már kiesett kanadai együttes végig mezőnyfölényben, több helyzetet kidolgozva játszott Roberto Martínez csapata ellen – Belgium így is 1–0-ra győzött. 

A lefújást követően Kevin De Bruyne lett a mérkőzés legjobbja a FIFA-nál, a Manchester City belga sztárja pedig már akkor is őszintén elmondta, hogy valószínűleg csak a neve miatt kapta meg az elismerést, mert egyáltalán nem játszott jól, ahogyan a csapatnak sem ment. A Marokkó elleni második (végül 2–0-ra elvesztett) csoportmeccs előtt aztán ismét De Bruyne került a középpontba, hiszen a The Guardianen megjelent vele egy vb előtt készült cikk, amiben elárulta: szerinte nem lehet világbajnok hazája, mert túl idős a 2018-ban bronzérmet szerző keret magja.  

Ennek tetejébe jött a Marokkó elleni vereség, amely után Jan Vertonghen bele is szállt De Bruyne korábbi mondandójába – ahogyan azt meg is írtuk. Ezzel még korántsem volt vége: a belga RTL Sport katari riportja szerint a meccs után hatalmas balhé volt a belga válogatott öltözőjében, főleg De Bruyne, Eden Hazard és Vertonghen esett egymásnak, őket Romelu Lukaku választotta szét.  

A belga lap arról ír, hogy azóta sem oldódott meg semmi az öltözőn belül, sőt: Eden Hazard a csapat egyik szélsőjével, Leandro Trossarddal már szóba sem áll, míg a csapat sztárkapusa, Thibaut Courtois is többekkel összeveszett. 

Mindez két nappal a horvátok elleni, sorsdöntő harmadik csoportmérkőzés előtt történik, amelyen Belgiumnak nyernie kell a továbbjutáshoz. A döntetlen kizárólag akkor lehet számukra elég, ha Marokkó legalább három (!) góllal kikap az eddig 0 pontot gyűjtő Kanada ellen…

Ez lesz a belga aranygeneráció hattyúdala?  

FRISSÍTÉS

Nem sokkal cikkünk megjelenése után ért véget a belgák hivatalos keddi sajtótájékoztatója, amelyen Eden Hazard reagált a híresztelésekre: – Nem beszéltünk Vertonghennel az öltözőben, nem verekedtem össze vele. Nagyobb nálam, nem vagyok idióta (mondta nevetve). Azt azért megmondtam neki, hogy már nem olyan gyors mint régen, de ebben ő is igazat ad nekem. 

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

December 1., csütörtök
16.00:
Horvátország–Belgium (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
16.00: Kanada–Marokkó (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

 AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Horvátország 2 1 1 4–1 +3 4
  2. Marokkó 2 1 1 2–0 +2 4
  3. Belgium 2 1 1 1–2 –1 3
  4. Kanada 2 2 1–5 –4 0
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.