Vb 2022: „Kétszer is megb...talak titeket” – Emiliano Martínez a holland kispadnak

Vágólapra másolva!
2022.12.10. 07:24
null
Emiliano Martínez két tizenegyest is hárított (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk Argentína 2–2-es döntetlen után tizenegyespárbajban legyőzte Hollandiát a katari labdarúgó-világbajnokságon, győzelmének köszönhetően bejutott az elődöntőbe, ahol majd a Brazíliát kiejtő Horvátországgal találkozik. A találkozó után a dél-amerikaiak kapusa, a két tizenegyest is hárító Emiliano Martínez a beIN Sportsnak nyilatkozott, aki élesen bírálta a játékvezetőt és odaszúrt Louis van Gaalnak is – írja a Talksport.

„Nehéz meccs volt, azt gondolom, hogy irányítani tudtuk a játékot – kezdte Emiliano Martínez. 2–0-ra vezettünk, de a játékvezető mindent megadott nekik. Adott egy 10 perces hosszabbítást a semmire, egy 10 perceset. Kétszer, háromszor is szabadrúgást ítélt nekik a tizenhatoson kívül, csak azt akarta, hogy gólt rúgjanak.”

„Remélem, több meccset nem vezet majd, mert használhatatlan. Arrogáns és ha bármit mondtál neki, csúnyán szólt vissza. Szerintem amióta kiestek a spanyolok, azt akarta, hogy mi is essünk ki” tette hozzá a kapus, aki Virgil van Dijk és Steven Berhuis tizenegyesét is megfogta.

Martínez hallotta, amint Louis van Gaal azt mondja, hogy nekik előnyük van, ha eljutnak a tizenegyesekig, akkor majd nyernek. „Szerintem jobb, ha befogja a száját” – szúrt oda a kapus a hollandok szövetségi kapitányának.

A győzelem után sem fogta vissza magát, a holland kispadnak is odaszólt eléggé felhevült állapotban: „Kétszer is megb...talak titeket.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA2–2 (0–1, 2–2, 2–2)– 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion,88 235néző.Vezette:Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.).Szövetségi kapitány:Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.).Szövetségi kapitány:Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)
Kiállítva:Dumfries (129.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik