Eb 2024: már Herzogenaurachban készülnek a németek

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 13:01
Megjöttek a németek (Fotó: Getty Images)
Türingiából Bajorországba költözött a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra házigazdaként készülő német válogatott, a mieink csoportellenfele, amely szombaton meg is tartotta első edzését Herzogenaurachban.

A német szövetséget sportfelszereléssel ellátó Adidas bázisán újonnan létesített edzőpályán Julian Nagelsmann szövetségi kapitány elsősorban a taktikai elemeket gyakoroltatta a játékosokkal.

A még kisebb sérüléssel bajlódó David Raum hiányzott a játéktérről, ő a fitneszsátorban edzett, a kapus Manuel Neuer azonban – az eső ellen egy kabáttal védekezve – tréningezett és készült a visszatérésére, amelyre a tervek szerint hétfőn, az ukránok elleni mérkőzésen kerül majd sor.

A szombat (ma) esti Bajnokok Ligája-döntőben érdekelt négy futballistán kívül a másik kapus, Marc-André ter Stegen is hiányzik még a keretből, utóbbi játékos a hétfői, nürnbergi meccsen csatlakozik a társakhoz.

Az Eb június 14-i nyitó mérkőzésén Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A-csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik