Vb 2022: Portugáliában kikezdték Ronaldót – kitennék a kezdőcsapatból

Vágólapra másolva!
2022.12.05. 07:54
null
„A katari Ronaldo szinte észrevehetetlen. Úgy tűnik, sem Fernando Santos szövetségi kapitány, sem a csatár nem találja a megoldást erre a rövidzárlatra” – írja az A Bola
A változás szele fúj a portugál válogatott háza táján, ugyanis most először kezdte igazán pedzegetni a szaksajtó, hogy Cristiano Ronaldónak inkább padoznia kellene.

 

 

A példakép, minden idők legeredményesebb válogatott játékosa, az első futballista, aki öt világbajnokságon gólt szerzett – ez Cristiano Ronaldo, akinek helye megkérdőjelezhetetlen volt a portugál kezdő tizenegyben.

De úgy néz ki, csak eddig. Az ország legnagyobb sportnapilapja, az A Bola ugyanis vezércikkében már arról értekezik, hogy a csapatkapitány nem nyújt olyan teljesítményt, amellyel kiérdemelné a csapatba kerülést.

Cristiano újabban nem Ronaldo  – írja a „Rövidzárlat” című cikkében a portugál sportújság. – A statisztika egyértelmű: CR7 nem sok szerepet vállalt a csapat játékából, ha be is kapcsolódott az akciókba, nem jelentette azt a különbséget, mint korábban. A Ghána, Uruguay és Dél-Korea elleni mérkőzéseken a mutatói szerények: egy gól – tizenegyesből –, nulla gólpassz, két beadás, három csel mérkőzésenként ötven százalékos sikerességgel, 0.66 kaput eltaláló lövés mérkőzésenként, és csak 55 százalékos hatékonyság az összes akcióját tekintve.”

A cikk kulcsmondata ugyanakkor az az ítélet, amelyet kimond a csapat- és a szövetségi kapitány felett: A katari Ronaldo szinte észrevehetetlen.Úgy tűnik, sem Fernando Santos szövetségi kapitány, sem a csatár nem találja a megoldást erre a rövidzárlatra, amely zavart okoz a világbajnoki győzelemre hajtó válogatott kapcsolati rendszerében.”

A portugál sportközvélemény már korábban is illette kritikával a játékost, de ez az első alkalom, hogy az ország vezető napilapja ennyire nyíltan álljon ki vele szemben. Ráadásul az A Bola rátett még egy lapáttal, ugyanis online kiadásában megszavaztatta az olvasókat a következő kérdésben: Cristiano Ronaldo továbbra is kezdő maradjon-e a válogatottban? Portugália legközelebb kedden, a Svájc elleni nyolcaddöntőben lép pályára (a mérkőzésen Kovács István negyedik játékvezetőként kap szerepet).

A voksolás eredménye pedig nem is lehetett volna egyértelműbb, az olvasók 70 százaléka ugyanis nemmel szavazott, és csak 30 százalékuk vélte úgy, hogy továbbra is a kezdőcsapatban lenne a kapitány helye. Ráadásul a hozzászólások zöme nemcsak Ronaldóról húzza le a keresztvizet, hanem a szövetségi kapitányról is, aki a közvélekedés szerint behódolt a támadónak, és az őt képviselő Jorge Mendes játékosügynöknek.

Cristiano Ronaldo helyzetén nem javít, hogy az időközben Katarba megérkező családja teljes vehemenciával, ám annál kevesebb sportszakmai alátámasztással követeli a játékos feltétlen imádatát, mondván, annyi mindent tett már Portugáliáért – ezzel leginkább csak olajat öntenek a tűzre.

Mindeközben a sajtó és a szurkolók már azt mérlegelik, hogy Rafael Leao, André Silva vagy Goncalo Ramos váltsa-e Cristiano Ronaldót a kezdőben.

VB 2022, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ
December 3., 16.00
Al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Hollandia–Egyesült Államok
3–1
December 3., 20.00
Al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Argentína–Ausztrália2–1
December 4., 16.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Franciaország–Lengyelország3–1
December 4., 20.00
Al-Hor,
al-Bajt Stadion
Anglia–Szenegál3–0
December 5., 16.00
Al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Japán–Horvátország
December 5., 20.00
Doha,
974 Stadion
Brazília–Dél-Korea
December 6., 16.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Marokkó–Spanyolország
December 6., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Portugália–Svájc

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik