Vb 2022: egész Argentína ünnepel, hazatért a válogatott – videók

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 08:32
null
Lionel Messiék megérkeztek Argentínába a vb-trófeával (Fotó: Getty Images)
Az argentin kormány megerősítette, munkaszüneti nappá nyilvánítja december 20-át az országban, hogy a lakosság együtt ünnepelhessen a Buenos Airesbe hazatérő labdarúgó-válogatottal, amely vasárnap a címvédő Franciaország tizenegyesekkel való legyőzésével 1986 után hódította el ismét a világbajnoki címet.

Mint a Clarín.com beszámolt róla, már vasárnap is hatalmas ünnepséget tartottak országszerte Argentínában, miután Lionel Messiék hihetetlen fordulatokkal tarkított mérkőzésen, tizenegyespárbaj után legyőzték Franciaországot a katari világbajnokság döntőjében. A lap szerint ugyanakkor még a vasárnapinál is több emberre számítanak a Buenos Aires-i obeliszknél akkor, amikor a válogatott elviszi oda a vb-trófeát, mellyel kedden, helyi idő szerint hajnali 3 órakor érkeztek haza Lionel Scaloniék. Ezt a napot ugyanis a helyi kormány munkaszüneti napnak nyilvánította, s számos régióban be is vezették, hogy a lakosság együtt ünnepelhessen a válogatottal. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben.

Az éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre. Az együttest a La Mosca rockbanda is köszöntötte, amely eljátszotta a Muchachos (Férfiak) című számot, Katarban ez volt az argentinok vb-himnusza.

ÍGY ÉRKEZETT MEG BUENOS AIRESBE AZ ARGENTIN VÁLOGATOTT (megtekintés átkattintás után a YouTube-on)

Már Buenos Airesben a vb-trófea (Fotó: Getty Images)
Már Buenos Airesben a vb-trófea (Fotó: Getty Images)

A válogatott sztárjait a reptértől a parádéra is nyitott tetejű busz vitte, s az emelet tetején ülve ünneplő klasszisok, Lionel Messi, Nicolás Otamendi, Ángel Di María, Rodrigo de Paul és Leandro Paredes kis híján életveszélybe kerültek, majdnem beleakadtak az utca felett lógó kábelekbe, de olcsón megúszták az esetet, csak Paredes sapkája bánta.

A helyi szövetség közlése szerint a csapat kedd délelőtt a főváros szívében ünnepli majd a diadalt, ahol a vasárnapi finálé után is milliós tömeg gyűlt össze.

A VB-DÖNTŐVEL KAPCSOLATOS ÖSSZES CIKKÜNKET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
DÖNTŐ
ARGENTÍNA–FRANCIAORSZÁG 3–3 (2–0, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel 4–2

Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion, 88 966 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
ARGENTÍNA: Emiliano Martínez – Molina (Montiel, 91.), Romero, Otamendi, Tagliafico (Dybala, 120+1.) – De Paul (Paredes, 102.), Enzo Fernández, Mac Allister (Pezzella, 116.) – Messi, Julián Álvarez (La. Martínez, 103.), Di María (Acuna, 64.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Koundé (Disasi, 120+1.), Varane (Konaté, 113.), Upamecano, Théo Hernandez (Camavinga, 71.) – Griezmann (Coman, 71.), Tchouaméni, Rabiot (Y. Fofana, 96.) – O. Dembélé (Kolo Muani, 41.), Giroud (M. Thuram, 41.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Messi (23., 109. – az elsőt 11-esből), Di María (36.), ill. Mbappé (80., 81., 118. – az elsőt és a harmadikat 11-esből)
A tizenegyeseket belőtte: Messi, Dybala, Paredes, Montiel, ill. Mbappé, Kolo Muani. Kihagyta: Coman, Tchouaméni

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik