Vb 2022: két válogatott is visszalépett Óceániában

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 12:58
Koronavírusos esetek miatt visszalépett az óceániai világbajnoki selejtezősorozattól Cook-szigetek és Vanuatu válogatottja, emiatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán módosította a lebonyolítási rendet.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Vanuatu keretében több játékos is pozitív koronavírustesztet adott, így nem tudta lejátszani a Tahiti elleni bemutatkozó mérkőzését, és később jelezte visszalépését. Hasonló sors várt Cook-szigetek válogatottjára is, amely az első meccsét még lejátszotta – 2–0-ra kikapott a Salamon-szigetektől –, azonban a másodikra, a Tahiti ellenire már nem tudott kiállni koronavírus-fertőzések miatt.Mint arról hétfőn beszámoltunk, Vanuatu keretében több játékos is pozitív koronavírustesztet adott, így nem tudta lejátszani a Tahiti elleni bemutatkozó mérkőzését, és később jelezte visszalépését. Hasonló sors várt Cook-szigetek válogatottjára is, amely az első meccsét még lejátszotta – 2–0-ra kikapott a Salamon-szigetektől –, azonban a másodikra, a Tahiti ellenire már nem tudott kiállni koronavírus-fertőzések miatt.

Mivel mindkét visszalépő együttes az A-csoportban szerepelt, a Salamon-szigetek és Tahiti közötti selejtező egymeccses párharc lesz a csoport első és második helyezettjének meghatározására. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd esetlegesen 11-esek döntenek. A találkozót csütörtökön Dohában rendezik meg.

A B jelű négyesben Új-Zéland már biztosan továbbjutott, míg a második, szintén továbbjutást érő helyért Pápua Új-Guinea és Fidzsi-szigetek találkozik egymással csütörtökön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik