Vb 2018: „Hogyan védekezel Mbappé ellen? Kérlek, Uram, segíts!”

Vágólapra másolva!
2018.07.11. 08:32
null
Elmosódott kék folt távolodik tőled: a védők nagyjából ennyit látnak Mbappéból (Fotó: AFP)
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szakértőként dolgozó Rio Ferdinand a Franciaország–Belgium (1–0) elődöntő után megvilágította a nézőknek, hogy egy védő szemszögéből nézve milyen ijesztő az az elképesztő sebesség, amellyel a franciák fiatal csatára, Kylian Mbappé közlekedik a pályán.

„Védőként mondhatom, az ilyen sebességű játékos ellen beüt a pánik. 19 éves a srác, és ilyen szintű pánikot tud kelteni a hátvédek között a világbajnokságon – ez óriási”kezdte Mbappé dicséretét Rio Ferdinand, mire megkapta a kérdést, hogyan lehet védekezni a csatár ellen?

„Hogyan védekezel Mbappé ellen? Felnézel az égre, és annyit mondasz: kérlek, Uram, segíts! Kell a támogatás, kell, hogy legyenek körülötted társak. Én is ehhez a megoldáshoz folyamodtam párszor, főleg a pályafutásom vége felé – ha igazán gyors csatárral néztem szembe, akkor Michael Carricket vagy egy hasonló játékost kértem segítségként. Meg kell akadályozni, hogy eljusson a csatárhoz a labda, el kell vágni őket a társaktól. Ha mégis hozzájuk kerül a labda, akkor nem szabad hagyni, hogy szembeforduljanak a kapuval” – folytatta Ferdinand, aki a francia védelmi vezér Raphaël Varane teljesítményét is méltatta.

„A sérülések visszafogták kicsit a srácot a karrierje folyamán. Amikor beindul, olyan, mint egy Ferrari, neki aztán nincs gond a sebességével. Ez a szezon az első, amelyben végig megbízhatóan teljesít. Ma a világ egyik legjobb formában levő csatárát egyszerűen zsebre vágta. Imádom a játékát. Nem mutat ki túl sok érzelmet, egyszerűen jól olvassa a játékot és az dobja fel, ha jól védekezik” – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik