nemzetisport.hu 2018.06.30 09:34 Frissítve: 2018.06.30 11:02

Vb 2018: Ezen a tornán nem volt csapatunk – Kahn

A német futball történetének egyik legnagyobb összeomlását láthattuk az oroszországi világbajnokságon, a német válogatott először esett ki a csoportkörben – címvédőként ráadásul –, minden idők legrosszabb német vb-szereplését összehozva. A kritikán aluli teljesítményt nem hagyták szó nélkül Németországban, ezúttal a korábbi kiváló kapus, Oliver Kahn mondta meg a magáét.

Kahn óriási csalódásként élte meg a kiesést (Fotó: AFP)

 

Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Németország. Folytatódott a trend, a regnáló világbajnok már a csoportmérkőzések után búcsúzni kényszerült a következő tornán. A német válogatott 1938 után másodszor bukott el a torna első fázisában (akkor egyenes kieséses mérkőzést veszített el Svájc ellen), s Oliver Kahn szerint ebben két játékos kiemelten bűnös volt.

„Nem érdemeltek továbbjutást. A játékosok semmiféle elkötelezettséget nem mutattak, nem voltak egységesek, hullámzó volt a teljesítményük. A legnagyobb csalódás számomra Özil és Khedira. Mexikó ellen roppant gyengék voltak, ami után a padra ültették őket, de amikor ismét esélyt kaptak, nem éltek vele. A keret két, talán legtapasztaltabb futballistájáról van szó, ők mégis kudarcot vallottak, szinte minden szempontból.”

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Kahn hozzátette, több oka van annak, hogy a válogatott nem tudta hozni az eddigi magas színvonalat.

Mi lesz a vb-kudarc után a német válogatottal?

Eredmények állása
 

„Óriási csalódás ez egy olyan szezon után, amelyben a német labdarúgás megítélése visszaesett – az európai kupaporondon leszerepeltek a csapataink, és most láthattuk, hogy itt nem balszerencséről van szó, a válogatott is borzasztó formában van. A futballunkkal kapcsolatos nagy kérdéseket nem most kellene feltennünk, hanem már a vb-győzelem után ezzel kellett volna foglalkozni. Ezen a tornán nem volt csapatunk. Az egységnek nyoma sem volt, nulla kommunikáció, ilyen hozzáállással pedig lehetetlen bármit is elérni.”

„A válogatott fájdalmas kudarcot vallott, és ebben Joachim Löw keze is vastagon benne van. Mindazonáltal meglepődnék, ha leváltanák a következő hónapokban. Nagyszerű munkát végez 2006 óta a válogatott élén, mindegyik tornán legalább az elődöntőt elérte vele a csapat, a mostani kivételével. Nem szabad mindent megváltoztatni.”

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.