Vb 2018: CR gólpasszt adott, Portugália győzött a főpróbán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 23:22
null
Az Estádio da Luzban nemcsak az eső potyogott, hanem a gólok is (Fotó: AFP)
Az oroszországi világbajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Algériát a Benfica stadionjában, az Estádio da Luzban. A hazaiaknál Goncalo Guedes duplázott, míg Cristiano Ronaldo gólpasszt adott.

A portugálok már a hetedik percben bevették az afrikai csapat kapuját, de a 150. válogatott mérkőzésén szereplő Cristiano Ronaldo találatát les címén érvénytelenítették. A Real Madrid sztárja most először lépett pályára a Bajnokok Ligája-döntő óta.

Tíz perccel később már a partjelző sem menthette meg az algériaiakat, egy hosszan előreívelt labdát Bernardo Silva okosan lefejelt Goncalo Guedes elé, aki estében a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). A 37. percben CR előkészítőként jeleskedett, bal oldali beadása után Bruno Fernandes fejelt közelről a kapuba (2–0).

A harmadik gólt az 55. percben Guedes szerezte, aki Raphaël Guerreiro középre ívelt labdáját bólintotta a léc alá (3–0).

A hajrában még Joao Mário is beköszönt, ám találata előtt Guedes kézzel vette át a labdát, ezért a tar középpályás gólját nem adták meg.

A portugálok magabiztos győzelmet arattak az utolsó előkészületi mérkőzésükön a világbajnokság előtt, amelyen június 15-én a spanyolok ellen vívják az első csoportmeccsüket.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
PORTUGÁLIA–ALGÉRIA 3–0 (2–0)
Lisszabon,
Estádio da Luz. Vezette: Pawson (angol)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Bruno Alves (José Fonte, 57.), Guerreiro (Mário Rui, 57.) – Bernardo Silva (Adrien Silva, 64.), Moutinho (Joao Mário, 75.), W. Carvalho (Quaresma, 64.), B. Fernandes – G. Guedes, C. Ronaldo (André Silva, 74.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: G. Guedes (17., 56.), B. Fernandes (37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik