Vb 2018: a kudarc után válságülést tart az olasz szövetség

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 12:20
Szerdára közgyűlést hívott össze az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC), hogy megvitassa a kialakult helyzetet, a válogatott kudarcát, a világbajnoki pótselejtezős kiesést.

„Végtelenül szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra. Ez egy kudarc, amely közös megoldást kíván” – mondta kedden Carlo Tavecchio, a FIGC elnöke, hozzátéve, hogy szerdán közösen elemzik a történteket és döntést hoznak a jövőről. „Végtelenül szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra. Ez egy kudarc, amely közös megoldást kíván” – mondta kedden Carlo Tavecchio, a FIGC elnöke, hozzátéve, hogy szerdán közösen elemzik a történteket és döntést hoznak a jövőről.

Mint ismert, az olasz labdarúgó-válogatott 1958 óta először nem vívta ki a vb-kvalifikációt, miután a pótselejtezőn összesítésben 1–0-ra alulmaradt Svédországgal szemben.

A mérkőzés után Gian Piero Ventura szövetségi kapitány nem beszélt az olasz újságírókkal, és „eltűnt” jó egy órára. A Sky úgy tudta, a 69 esztendős edző benyújtotta a szövetségnek a lemondását a súlyos kudarcot követően.

Mindenki Ventura lemondását várta, így aztán igencsak megdöbbentek a sajtó képviselői (és a szurkolók), amikor a tréner éjfél körül végre az újságírók elé állt – és nem köszönt le.

VB-PÓTSELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA
VISSZAVÁGÓ
OLASZORSZÁG–SVÉDORSZÁG 0–0
Milánó
, San Siro, 80 000 néző. V: Mateu Lahoz (spanyol)
OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva (Bernardeschi, 76.), Parolo, Jorginho, Florenzi, Darmian (El Shaarawy, 63.) – Immobile, Gabbiadini (Belotti, 63.). Szövetségi kapitány: Gian Piero Ventura
SVÉDORSZÁG:
R. Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Rohdén, 72.), S. Larsson, J. Johansson (G. Svensson, 19.), Forsberg – Toivonen (Thelin, 54.), Berg. Szövetségi kapitány: Jan Andersson
Kijutott: Svédország,
1–0-s összesítéssel
Az első mérkőzésen

Svédország–Olaszország 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik