Felkészülés: R. Koeman szomorú rajtja az oranje élén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 22:43
null
Alex Oxlade-Chamberlain (fehér mezben) legalább megpróbálta (Fotók: AFP)
Jesse Lingard találatával nyerni tudott az angol labdarúgó-válogatott Hollandiában a 2018-as világbajnokság egyik felkészülési mérkőzésén.

 

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Hollandia–Anglia 0–1
(0–0)
Amszterdam, ArenA. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
Hollandia: Zoet – De Ligt, De Vrij (Weghorst, 89.), Van Dijk – Hateboer, Wijnaldum, Strootman (Van de Beek, 90.), Van Aanholt – Promes (Pröpper, 67.), Dost (Babel, 67.), Depay. Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Anglia: Pickford – K. Walker, Stones, J. Gomez (Maguirre, 10.; Dier, 89.) – Trippier, Oxlade-Chamberlain, Henderson, Rose (A. Young, 71.) – Sterling (Welbeck, 68.), Rashford (Vardy, 68.), Lingard (Alli, 68.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Lingard (59.)

Nem volt mindkét részről világbajnoki felkészülési mérkőzés a holland–angol rangadó, de mindkét szövetségi kapitány taktikai és humánpolitikai kísérletezésekre ragadtatta magát: a hazaiaknál Ronald Koeman a 3–4–3-as felállás mellett tette le a garast, a középpályán két szélső védőt szerepeltetve, és éppen így tett kollégája, Gareth Southgate is.

A két egykori védő közül a világklasszis, Ronald Koeman februári kinevezése után most debütált az oranje kispadján, a remek volt bekk, azaz Southgate pedig az oroszországi versengésre készül a háromoroszlánosokkal. A sérült középcsatár, Harry Kane helyén ezúttal Marcus Rashford kezdett, a kaput pedig Jordan Pickford védte.

Kevés izgalmat hozott az első félidő: Joe Gomez korai sérülése mellett pár középtávoli lövést (talán ha a fiatal Koeman lődözgetett volna a 16-osról...) és egy Jordan Henderson-helyzetet jegyezhettünk csak fel. Sokkal izgalmasabb volt a két napja részeg angol szurkolói hadak amszterdami vonulása...

Pedig jól indult a mérkőzés

Egy elmaradt büntetővel folytatódott a mérkőzés, Rashfordot egyértelműen felrúgta a 16-oson belül a duplán odahaza futballozó, tizennyolc éves Matthijs de Ligt, de megúszta a védő a belépőt – a következő hazai védelmi hibát Jesse Lingard azonban kihasználta. 0–1

 


Ez volt a 25 éves játékos első gólja a válogatottban, kilencedik fellépésén.

Tovább...
Tovább...


Koeman csak egy újoncot vetett be a kezdőben az Atalanta játékosa, Hans Hateboer személyében, csereként beküldte a rutinos Ryan Babelt, és átállt gyakorlatilag a klasszikus 4–4–2-re a csapat, Southgate is lecserélte gyorsan támadó trióját, és két csatárral rohamoztak a továbbiakban az angolok.

A hajrá azonban a vártnál sokkal-sokkal unalmasabbra sikeredett, Koeman hiába dobta harcba az AZ újonc csatárát, Wout Weghorstot a végére: az angolok megtanulnak lassan csúnyán győzni, a hollandok pedig még jobban értékelik ezek után a legutóbbi világbajnokságot.

Southgate csapata egyébként 2017 szeptembere óta nem kapott gólt, a sorozat már 537 perce tart, és Amszterdamban sorozatban hetedik mérkőzésén sem szenvedett vereséget az angol válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik