Lapszemle: a franciákat a vb, az olaszokat és a spanyolokat csak Ronaldo izgatja

Vágólapra másolva!
2018.07.11. 10:09
Kedden teljesen megosztotta a világ sportsajtójának figyelmét két fontos futballhír: míg a franciák ünneplik a válogatott világbajnoki döntőbe jutását, és más egyáltalán nem számít, Spanyolországban ls Olaszországban csak Cristiano Ronaldo szerződéséről hajlandóak tudomást venni.

„Döntőben vagyunk” – harsogja a Le Parisien. Le Parisien.

 

De ugyanezzel a címmel (On est en finale!) jelent meg több kisebb lap, mint a L’Est éclair vagy a La Dépeche is.

 

A L’Équipe fantasztikus stratégiáról írt, arról, hogy a válogatott teljesen megfojtotta a belgák játékát, és 20 év alatt harmadszor játszhat vb-döntőt, ami igazi „őrült dolog”.

 

Természetesen nem maradhatott le a címlapokról a mérkőzés egyetlen góljának szerzője, Samuel Umtiti, aki a L’Indépendant szerint „elrepítette Franciaországot a világ végére”.

 

A belga De Morgen címlapján a „Köszönjük, Ördögök” azt sugallja, nem neheztelnek az elődöntőben elvérzett kedvencekre. Sőt, ahogy a felcím írja: a bronzmérkőzés ellenére ez ugyanúgy egy nagy generáció maradt.

 

A Le Soir „A belgák bánata” címmel jelent meg, a lap azt írta, „a Vörös Ördögök nem tudták kivívni a történelmi döntőt”.

 

Miközben a fél világ az oroszországi eseményekkel volt elfoglalva, a spanyoloknál és az olaszoknál megállt az idő: kit érdekel egy francia–belga csata, amikor Cristiano Ronaldo 438 tétmérkőzés és 451 gól után elhagyta a Real Madridot és a Juventushoz szerződött.

Íme néhány spanyol címlap!

 

 

 

 

 

 

És az olasz konkurencia!

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik