Vb 2014: Kuyt balhátvéd lesz Chile ellen?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 11:11
A csoportelsőségről dönt a Hollandia–Chile mérkőzés a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának harmadik fordulójában. Louis van Gaal sajtóértesülések szerint egy meglepő húzással is készül.

„A világbajnokságon mindig az az első cél, hogy jussunk tovább a csoportból, pedig ez egy nagyon nehéz kvartett volt. Most az első helyet célozzuk meg, de ezt nagyon nehéz lesz megszerezni Chile ellen, hiszen ő a legnehezebb ellenfelünk. Jól szervezett, játékosai szenvedélyesek, ráadásul remek edző irányítja őket. Lehetőség szerint elkerülnénk Brazíliát, de Horvátország vagy Mexikó ellen sem lenne könnyű dolgunk” – mondta Van Gaal.

A szövetségi kapitány a hírek szerint három helyen változtat, Robin van Persie, Bruno Martins Indi és Jonathan de Guzmán sem lesz ott a kezdőben. Ezek előre látható cserék voltak, hiszen Van Persie-t eltiltották, Martins Indi sérült, De Guzmánnak pedig már van egy sárga lapja. Így először lehet kezdő Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens és Dirk Kuyt.

Kuyt a 99. válogatott mérkőzésére készül, és a Telegraaf újság információi szerint szokatlan poszton kap játéklehetőséget. Van Gaal ugyanis nem akarja feladni az eddig jól bevált ötvédős rendszert, de Martins Indi kiesésével Blindnek beljebb kell húzódnia, és Kuyt Jordi Albához hasonlóan balhátvédet játszana. A szövetségi kapitány zárt kapus edzéseken már gyakoroltatta ezt a posztot a futballistával.

A chileiek is két győzelemmel kezdtek, természetesen az egekben van az önbizalmuk. Arturo Vidal a spanyolok legyőzése után azt mondta, a döntőig is eljuthatnak.

„Igen, ezt írtam a Twitteren, mert így éreztem. Ha ugyanazt a játékot nyújtjuk, mint Spanyolország ellen, tényleg eljuthatunk a döntőig.”

Chile a legjobb eredményét az 1962-es vb bronzérmével érte el, de Vidal úgy érzi, a mostani csapat az ország futballtörténetének legjobb generációja.

FOCI VB 2014
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
HOLLANDIA–CHILE 18.00 – ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Sao Paulo, 18.00 (tv: M1). Vezeti: Gassama (gambiai)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Hollandia: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Blind, Kuyt – Robben, N. de Jong, Wijnaldum, Sneijder – Lens. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Chile: Bravo – F. Silva, Medel, Jara – Isla, F. Gutiérrez, Vidal, M. Díaz, Mena – A. Sánchez, E. Vargas. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 2 2 8–3 +5 6
2. Chile 2 2 5–1 +4 6
3. Ausztrália 2 2 3–6 –3 0
4. Spanyolország 2 2 1–7 –6 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik