Vb 2014: Az apró Svájcnak jöhet a hatalmas Argentína - Shaqiri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 01:30
Mint ismert, a labdarúgó-világbajnokság E-csoportjában Svájc 3–0-ra legyőzte Hondurast, míg Franciaország és Ecuador gól nélküli döntetlent játszott. Lássuk, mit mondtak a főszereplők!

„Nem szabad foglalkoznunk ezzel a meccsel, ma semmi sem jött össze, a helyzeteinket elpuskáztuk. De ez már nem is számít, a lényeg, hogy továbbjutottunk, a következő ellenfelünkre koncentrálunk. Sokan gyengének tartják a nigériaiakat, pedig a keretük tele van kőkemény, atletikus játékossal, a vb ezen szakaszában már egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni” – figyelmeztetett a franciák csatára, Karim Benzema. Karim Benzema.

„Nincs mit tenni, számítottunk erre. Tudtuk, hogy a francia válogatott tele van klasszisokkal, de ha ilyen szörnyek ellen léphetsz pályára, még lelkesebben futballozol. A három pontért jöttünk, de a kiállítás után nem maradt esélyünk a győzelemre. Tapasztalatnak mindenesetre jó volt, legközelebb már nem követjük el azokat a hibákat, amelyeket Brazíliában” – mondta a találkozó legjobbjának választott ecuadori kapus, Alexander Domínguez.

Shaqiri már az argentinokra vár (Fotó: Reuters)
Shaqiri már az argentinokra vár (Fotó: Reuters)

A csoport másik mérkőzésén Svájc Xherdan Shaqiri mesterhármasával legyőzte Hondurast, és így a gallok mögött továbblépett a nyolcaddöntőbe.

„Volt egy álmunk, szerettünk volna egy győzelemmel mosolyt csalni a hondurasi drukkerek arcára, de mivel most a támadóbb futballt erőltettük, lehetőségeket adtunk a svájciaknak, amelyeket ők ki is használtak. Kockáztattunk és elbuktunk, sajnálom” – mondta a hondurasiak mestere, Luis Fernando Suárez, aki a nyilatkozata után bejelentette lemondását.

A sport1.ch által egyszerűen a „svájci Messiként" emlegetett szélső, Shaqiri is megszólalt a továbbjutás után.

„Focizni jöttünk, fociztunk is. Ez nem rólam szól, ha nincsenek ezek a srácok mellettem, sosem lőttem volna három gólt. Örökké emlékezni fogok erre a meccsre, büszke vagyok a válogatottra. El sem hiszem, jön a nyolcaddöntő, és az apró Svájc összecsaphat a hatalmas Argentínával" – örvendezett a svájci gólvágó.

VB 2014, F-CSOPORT
HONDURAS–SVÁJC 0–3 (0–2)

Manaus, Arena Amazonia, 40 322 néző. Vezette: Pitana (argentin)
Honduras: Valladares – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó. B. García (Najar, 77.), W. Palacios, Claros, Espinoza (M. Chávez, a szünetben) – Bengtson, Costly (J. Palacios, 40.). Szövetségi kapitány: Luis Suárez
Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, R. Rodríguez – Behrami, Inler – Shaqiri (Dzemaili, 87.), Xhaka (Lang, 77.), Mehmedi – Drmic (Seferovic, 73.). Szövetségi kapitány: Ottmar Hitzfeld
Gólszerző: Shaqiri (6., 31., 71.)

ECUADOR–FRANCIAORSZÁG 0–0
Rio de Janeiro, Maracana, 73 749 néző. Vezette: Doué (elefántcsontparti)
Ecuador: A. Domínguez – J. C. Paredes, Erazo, Guagua, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa (Caicedo, 89.), Montero (Ibarra, 63.) – E. Valencia, Arroyo (Achilier, 82.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho (Varane, 61.), Digne – Pogba, Matuidi (Giroud, 67.), Schneiderlin – Sissoko, Benzema, Griezmann (Rémy, 79.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Kiállítva: A. Valencia (50.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 2 1 8–2 +6 7
2. Svájc 3 2 1 7–6 +1 6
3. Ecuador 3 1 1 1 3–3 0 4
4. Honduras 3 3 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik