Vb 2014: Angliának van esélye a vb-győzelemre - Hodgson

Vágólapra másolva!
2012.12.23. 21:31
Magabiztosan nyilatkozott csapata, az angol labdarúgó-válogatott világbajnoki esélyeiről Roy Hodgson szövetségi kapitány. A rutinos szakember szerint csapata esélyes a végső győzelemre is.

"Messze vagyunk attól, hogy a favoritok közé soroljanak minket, ezért a végső győzelmünkre kevés az esély, de hinnünk kell abban, hogy a futballban semmi sem lehetetlen – mondta Hodgson, majd párhuzamot is vont. – Rengeteg olyan esemény volt már a futball történelmében, amelyre előzetesen azt mondták, hogy lehetetlen, aztán mégis megvalósították. A Chelsea-ről sem hittük, hogy megnyeri a BL-t, különösen az edzőváltás után. Aztán csak legyőzte az elődöntőben a Barcelonát, majd a fináléban a Bayern Münchent, Európa két legjobb formában lévő együttesét. Ezért szeretném, ha a mi álmunk életben maradna."Hodgson, majd párhuzamot is vont. – Rengeteg olyan esemény volt már a futball történelmében, amelyre előzetesen azt mondták, hogy lehetetlen, aztán mégis megvalósították. A Chelsea-ről sem hittük, hogy megnyeri a BL-t, különösen az edzőváltás után. Aztán csak legyőzte az elődöntőben a Barcelonát, majd a fináléban a Bayern Münchent, Európa két legjobb formában lévő együttesét. Ezért szeretném, ha a mi álmunk életben maradna."

Hodgson utalt még arra is, hogy a Premier League meghatározó csapataiban többnyire légiósok a kulcsemberek, ami már hosszú évek óta kihat a válogatott nemzetközi eredményeire, pontosabban eredménytelenségére. A szakember azonban látja a fényt az utóbbi években sötétnek bizonyuló alagút végén.

"Nagyon szomorú lenne, ha ismét beigazolódna az a mondás, hogy nekünk nincs elég játékosunk, vagy nincs elég jó játékosunk a válogatottban. A minap viszont a Manchester Unitedben hét angol játékos volt a pályán egyszerre, márpedig ők a Premier League első helyén állnak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik