Vb 2010: Queiroz szerint a FIFA az elefántcsontpartiaknak kedvezett

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 19:32
A sérüléssel küszködő Didier Drogba csereként pályára lépett a Portugália elleni csoportmérkőzésen. Volt, aki nem örült ennek, például Carlos Queiroz, a luzitánok szövetségi kapitánya. A szakember szerint a FIFA nem tartotta magát saját szabályaihoz azért, hogy az Afrikában nagy népszerűségnek örvendő elefántcsontparti csatár ott lehessen a találkozón.  

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kedd délelőtt adott engedélyt Didier Drogbának arra, hogy mérkőzés közben viselje a törött karját védő műanyag rögzítőt, így az elefántcsontparti csatár pályára léphetett a Portugália elleni délutáni világbajnoki csoportmeccsen. Ez nem nyerte el Carlos Queiroz tetszését.

„A FIFA úgy döntött, hogy a mérkőzés játékvezetője mondhatja ki a végső szót ebben az ügyben. Ami minket illet, ezt kicsit egyenlőtlennek érezzük, mivel van olyan szabály, amely szerint a játékosok nem léphetnek pályára kötéssel vagy gipsszel” – vélekedett Carlos Queiroz, a portugálok szövetségi kapitánya.

„Az elefántcsontpartiak által alkalmazott megoldást nem igazán ismertük. Szeretném tudni, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak-e” – tette hozzá a szakember a gól nélküli döntetlennel véget érő mérkőzés után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik