Vb 2010: Mi álltunk közelebb a győzelemhez - Sven-Göran Eriksson

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 18:56
Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt csapata Portugália elleni teljesítményével, s úgy érzi, együttese állt közelebb a győzelemhez a gól nélküli döntetlennel véget érő mérkőzésen.

„Senki sem akar elveszíteni egy ilyen mérkőzést” – adott magyarázatot Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya arra, hogy a találkozó színvonala miért maradt el a várakozásoktól.

„Kemény mérkőzés volt, nem alakult ki sok gólhelyzet. Meccs közben azt gondoltam, ha valamelyik csapat nyer, az mi leszünk. Valamivel több helyzetet alakítottunk ki, mint a portugálok. Nagyon boldog vagyok csapatom teljesítménye miatt. Ami a fegyelmet és a szervezettséget illeti, úgy vélem, kilencven percen keresztül szervezetten játszottunk” – hangsúlyozta a svéd szakember, akit Didier Drogba szerepeltetéséről is kérdeztek.

„Beszéltem vele tegnap este az edzés után, és azt mondta, inkább a padon szeretne kezdeni. Hozzátette: »Mester, ha szüksége lesz rám, ott leszek«. Reméltem, hogy nem kell bevetnem, de nyerni akartunk, ezért döntöttem úgy, ahogy” – indokolta a Chelsea sztárjának pályára küldését Eriksson. Drogba szereplése amiatt volt kérdéses, mert a Japán elleni felkészülési mérkőzésen singcsonttörést szenvedett a jobb karjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik