Vb 2010: már a FIFA-t is izgatja, minden rendben van-e a labdával

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 15:59
Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára szombati, johannesburgi sajtótájékoztatóján bejelentette: megvizsgálják a labdarúgó-világbajnokság labdáját, a Jabulanit, és szükség esetén szembesítik a panaszokkal a gyártókat – de csak a vb után.

„Nem vagyunk süketek, nem hárítjuk el a labdával kapcsolatos panaszokat – mondta Jerome Valcke, a FIFA főtitkára. – Vannak a méretre és a súlyra vonatkozó előírások, és van valami, ami megkerülhetetlen: a labdának tökéletesnek kell lennie!"

Valcke azt ígérte: a világbajnokság után konzultálnak a játékosokkal és az edzőkkel a labdával kapcsolatos tapasztalataikról, majd összeülnek a gyártó képviselőivel. A Jabulanit készítő adidas 1970 óta szállítja a labdákat a világbajnokságra, szerződése 2014-ig szól.

Az idén nemcsak a kapusok sorolják szokásos panaszaikat a vb hivatalos labdájával kapcsolatban, hanem a csatárok, sőt az edzők is. A vb előtt Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya dühében azt javasolta Valckénak, menjen le az edzésükre, és próbálja megszelídíteni a Jabulanit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik