Vb 2010: az adidas nem kedvezett a németeknek a Jabulanival

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 07:59
A gyártó adidas „városi legendának” minősítette azokat a kritikákat, melyek szerint a német játékosoknak riválisaiknál sokkal több idejük és lehetőségük volt hozzászokni a labdarúgó-világbajnokság labdájához, a sokat bírált Jabulanihoz.

„A játékszert egy Bayern München-meccsen mutattuk be december 4-én, talán ezért gondolják sokan, hogy a német futballistáknak hosszabb idejük volt használni azt" – mondta pénteken Thomas van Schaik, a német sportszergyártó cég képviselője.

Hozzátette: a labdát legalább nyolc nemzeti bajnokságban tesztelték, mielőtt a múlt év utolsó hónapjában bemutatták. Megjegyezte azt is, hogy a Jabulani volt a decemberi klubvilágbajnokság és a januári Afrikai Nemzetek Kupája hivatalos játékszere.

„Természetesen az adidasszal kapcsolatban álló német klubok kaptak belőle, de ugyanígy az argentin, a dél-afrikai, az orosz, az osztrák, a svájci, a holland, a belga, a portugál és a francia bajnokságban, illetve kupában is játszhattak vele" – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy február óta minden olyan szövetség hozzájuthatott, amelynek válogatottja kvalifikálta magát a dél-afrikai világbajnokságra.

A Jabulanit több játékos és edző is kritizálta a vb rajtja előtt és azóta; egyesek strandlabdának, mások olcsó szupermarket-labdának nevezték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik