Nigéria: Lagerbäcket és a külföldi edzőket támadja az exkapitány

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 19:31
Heves kirohanást intézett a Nigériai Labdarúgó-szövetség és az általuk alkalmazott külföldi edzők ellen Shaibu Amodu, a „Szuper Sasok" volt szövetségi kapitánya.

A trénert a svéd Lars Lagerbäck váltotta a kispadon az Afrikai Nemzetek Kupája után. Amodut 2002 után másodszor menesztette a szövetség, miután kijuttatta a nigériai nemzeti csapatot a világbajnokságra – érthető, hogy a szakember „kissé" ideges.

„Kíváncsi vagyok, mit érnek el ezzel az edzővel. Mikor úgy nézett ki, nem jutunk ki a vb-re, senki nem akart csodatevő külföldi kapitányt hozni a helyemre. Miután kvalifikáltuk magunkat, kidobják a pénzt egy olyan trénerre, aki a vb után nem lesz itt" – nyilatkozta.

„Hol itt az igaság? Miért bánnak velem így a saját hazámban? Ugyanígy jártam 2002-ben is. Mint egy szakács, aki megfőzi az ünnepi ebédet, majd meg sem kóstolhatja... A legnagyobb baj, hogy mindenki azt akarja a szövetségben, hogy befogjam a számat. Hát nem kapnak belőle. Egyszer megkérdeztem őket: miért nem hoznak maguk helyett külföldi szakembereket? Érdekes módon ez nem tetszett nekik" – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik