Trochowski Wales elleni bombája három pontot ért a németeknek

Vágólapra másolva!
2008.10.15. 22:57
Négy meccsből három győzelem és egy döntetlen. Ez a német válogatott mérlege a világbajnoki selejtezők 4. csoportjában, miután Piotr Trochowski fantasztikus góljával 1–0-ra legyőzték a walesi válogatottat.
Jogos Trochowski öröme: szép és fontos gólt szerzett
Fotó: Reuters
Jogos Trochowski öröme: szép és fontos gólt szerzett
Jogos Trochowski öröme: szép és fontos gólt szerzett
Fotó: Reuters
Jogos Trochowski öröme: szép és fontos gólt szerzett

Győztes csapaton ne változtass. Az ismert mondás járhatott Joachim Löw szövetségi kapitány fejében, amikor kijelölte a Wales elleni kezdőcsapatot, hiszen annak a tizenegy játékosnak szavazott bizalmat, akik az oroszok elleni győztes meccsen is pályán voltak a kezdő sípszó pillanatában.

Ehhez természetesen arra is szükség volt, hogy a német válogatott orvosi stábja összefoltozza a vádlisérüléssel küzdő Michael Ballackot, de a doktorok tették a dolgukat, így a Chelsea középpályása ott lehetett a Borussia stadionjának gyepén. Hogy némi változatosság is legyen a szombati meccshez képest, ezúttal nem a Borussia Dortmund, hanem a Borussia Mönchengladbach otthona jelentette a hazai pályát a Nationalelfnek.

A várakozásoknak megfelelően a walesi csapat igyekezett leszűkíteni a területet a hazaiak előtt, és ez nem ízlett a német játékosoknak, akik csak egy-két nagy helyzetet tudtak kialakítani az első félidőben. Német szempontból fájdalom, hogy a lehetőségek egytől egyig kimaradtak.

A walesi védelem azonban nem bírta ki a hazaiak folyamatos támadásait: a 72. percben kapitulált Hennessey. Bár a szigetországiak kapusa nem tehetett Németország vezető góljáról, ugyanis Piotr Trochowski előbb gyönyörűen beforgatott két védőt, majd 16 méterről a hosszú sarokba bombázott.

Pár perccel később Ballack 25 méteres szabadrúgása csattant a kapufán, de nem ez volt az egyetlen gólszerzési lehetőség a hátralévő időben. Fogalmazhatunk úgy is, kisebbfajta csoda volt az, hogy nem esett már több gól a mérkőzésen, hiszen mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek.

Németország kiszenvedte a győzelmet Wales ellen, és az újabb három ponttal megerősítette vezető helyét a negyedik csoportban – de tegyük hozzá, a második helyen álló Oroszország egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Löw együttesénél.

TROCHOWSKI ÓRIÁSI GÓLJA


VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

4. CSOPORT
NÉMETORSZÁG–WALES 1–0 (0–0)
Mönchengladbach, 45000 néző. V.: Duhamel (francia)
NÉMETORSZÁG: Adler – Friedrich (Fritz 64.), Mertesacker, Westermann, Lahm – Ballack, Hitzlsperger – Schweinsteiger, Trochowski – Klose (Helmes 46.), Podolski (Gomez 82.)
WALES: Hennessey – Morgan, Williams, J. Collins – Gunter (Ricketts 86.), Bale – C. Fletcher (Robinson 77.)– S. Davies, Edwards (Evans 77.), Koumas – Bellamy
G.: Trochowski 72.

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Németország 4 3 1 12–4 +8 10
2. Oroszország 3 2 1 6–3 +3 6
3. Wales 4 2 2 4–3 +1 6
4. Finnország 3 1 1 1 4–6 –2 4
5. Azerbajdzsán 3 1 2 0–2 –2 1
6. Liechtenstein 3 1 2 0–8 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik