Sportrádió: nehéz a sorsolás, de Détári szerint meglehet a továbbjutás az Eb-n

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 10:51
null
Détári Lajos szerint nem szabad lebecsülni a németeket (Fotó: Földi Imre, archív)
Mint ismeretes, az A-csoportba került a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, ahol a házigazda Németország mellett Skócia és Svájc lesz a mieink ellenfele. A Sportrádióban korábbi kiválóságok közül Détári Lajos és Juhász Roland, míg a válogatottban jelenleg is szerepő labdarúgók közül Lang Ádám és Bolla Bendegúz latolgatta a nemzeti csapat esélyeit.

„Nehéz – mondta az A-csoport mezőnyéről Détári Lajos. – Mindenki tudja, hogy az Eb-re kijutó csapatok jó játékerőt képviselnek. Nagyon nehéz lett volna egy gyenge csoportot »találni«, s én úgy gondolom, hogy egy közepesen erős csoportba kerültünk, így mindent meg kell tenni a továbbjutásért. A német futballt követem, s tudom, hogy a válogatottjuk egy győzelmet leszámítva az elmúlt időszakban mindenkitől kikapott, de úgy gondolom, hogy egy nagyon erős német válogatottat láthatunk az Eb-n, amelyre titkos favoritként is tekintek.”

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

„Itt már senkit nem lehet félvállról venni, a feladat valóban nehéz, viszont az elmúlt időszakban a válogatott komoly rangot kivívott magának, s már az ellenfelek is máshogy kezelik a mi válogatottunkat. (...) Most volt az első olyan sorsolás, hogy a csapatnak reális esélye van a továbbjutásra” – vélekedett a korábbi 97-szeres válogatott Juhász Roland.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

„Talán a második legerősebb csoport a mienk, bár ez csak a papírforma, és júniusig még sok víz lefolyik a Dunán. Mindegyik válogatott szervezett, s jó játékosokból áll, így kemény feladat vár ránk. A németek hazai közönség előtt játszanak, ami az előző Eb-n nekünk is segített. Már nagyon várjuk a tornát, szerintem kiegyenlített a csoport, s apróságok fognak dönteni” – fogalmazott a magyar labdarúgó-válogatott belső védője, Lang Ádám.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

„A csapattal (Servette – a szerk.) vacsora közben élőben követtük a sorsolást, és srácok meg a stábtagok is megjegyezték, hogy készüljünk fel Svájc ellen, szóval ez egy vicces jelenet volt. Valahogy éreztem, hogy őket fogjuk megkapni, biztos vagyok benne, hogy egy jó összecsapás lesz. (...) Az elérhető három csapatból én Svájcnak örültem a legjobban. Ők éppen egy generációváltáson mennek keresztül, s több fiatal játékosukat ismerem a svájci bajnokságból. A csoport kiegyensúlyozott, rendkívül kiélezett lesz a harc az első két helyért. A cél az, hogy továbbjussunk, s erre minden esélyünk meg is van” – mondta a Svájcban légióskodó Bolla Bendegúz.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik