Eb 2024: a románok és a horvátok ellen is eljárást indított az UEFA

Vágólapra másolva!
2023.09.15. 11:49
null
„Koszovó az Szerbia" – írták a román szurkolók (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján számolt be róla, hogy fegyelmi eljárást indított a Román, a Horvát és az Örmény Labdarúgó-szövetségekkel szemben a múlt héten rendezett Európa-bajnoki selejtezőkön történtek miatt.

 

Az UEFA közölte, hogy vádat emelt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) ellen, ugyanis a Koszovó elleni – 2–0-ra megnyert – mérkőzés mindössze 15 perc után félbeszakadt, amikor a román szurkolók egy transzparensre azt írták: „Koszovó az Szerbia”, ezért a vendégjátékosok levonultak a pályáról, a találkozó pedig csaknem egy óráig szünetelt.

Az FRF-fel szemben hat pont miatt emeltek vádat: nyilvános átjárók elzárása, pirotechnikai eszközök használata, tárgyak eldobálása, sértő, provokatív üzenet megjelentetése (molinón és a szurkolók részéről), valamint rasszista magatartás.

A román Gazeta Sporturilor arról ír, ha a románokat bűnösnek találják, következő két hazai Európa-bajnoki selejtezőjüket is zárt kapuk mögött kell játszaniuk október 15-én Andorra, november 21-én pedig Svájc ellen.

Az Örmény Labdarúgó-szövetséggel szemben (FFA) a horvátok elleni mérkőzés miatt vizsgálódnak, a vendéglátó szurkolói ugyanis az 1–0-ra elveszített mérkőzésen ugyancsak elzárták a nyilvános átjárókat, politikai jellegű provokatív üzenetet jelenítettek meg, pirotechnikai eszközöket használtak és későn kezdték a mérkőzést.

Az UEFA az örmények ellenfelével, a vb-bronzérmes Horvátországgal szemben pedig a Lettország elleni, 5–0-s hazai sikerrel végződő találkozó miatt indított eljárást, ugyanis a horvát szurkolók rasszista magatartást tanúsítottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik