A szlovákok győztek, de nem örültek

Vágólapra másolva!
2019.11.19. 20:35
null
Nem ért Eb-szereplést a szlovák siker (Fotó: AFP)
A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői az E-csoportban is befejeződtek. Szlovákia nyert ugyan Azerbajdzsán ellen, de mivel a walesiek legyőzték a magyar csapatot, nem jutottak ki egyenes ágon az Eb-re. Maradt nekik az NL rájátszása, az azeriek pedig kiestek.

 

EB 2020, SELEJTEZŐ
10. FORDULÓ
E-CSOPORT
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI.

Szlovákia az Eb-selejtező E-csoportjának utolsó találkozóján 2–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt, ezzel a csoportban harmadik lett, de ez nem ért továbbjutást.

Két óra volt amérkőzésig, de Nagyszombat aszokásos, hétköznapi életét élte. Alig-alig lehetett látni szurkolókat, akörnyékbeli kocsmák félig üresek voltak. „Hát, ilyenek aszlovák szurkolók. Csak akkor járnak meccsekre, ha nagy csapat látogat hozzánk, vagy esélyünk van továbbjutni. Lehet, hogy még ünnepelni is fogunk” – mondta egy kassai szurkoló. Elővételben 8300 jegy kelt el, így a18 ezres City Arénában csak az alsó szektorokat nyitották meg. Ajegyüzérek áron alul árulták abelépőket. Tizenöt eurót kértek ahuszonkét eurósért...

Síri csend fogadta abemelegítésre kifutó szlovákokat. Ahangulat atalálkozó alatt is csak nagyon ritkán volt focihoz méltó. Aszurkolók ülve, csendben figyelték az eseményeket.

Pavel Hapal szlovák szövetségi kapitány aszombati horvátországi meccshez képest három helyen változtatta meg akezdőcsapatot. Akiállított Makon kívül nem játszott Rusnák és Vávro, akik Rijekában aleggyengébbek voltak. Helyettük Gyömbér, Bero és Haraslín került.

A vendégek az első perctől kezdve védekeztek, aszlovákok főleg távoli lövésekkel próbálkoztak. A12. percben Kucka löketét Balayev kiütötte, de hét perc múlva Bozeník atizenhatosról kilőtte ajobb alsó sarkot (1–0). Továbbra is aszlovákok játszottak fölényben, de atámadásaikból hiányzott alendület, az átütőerő.

Amásodik félidő szlovák góllal kezdődött, de mivel Pekarík lesről juttatta alabdát akapuba, ajátékvezető érvénytelenítette atalálatot. Unalmas volt ameccs, acsendet az azerbajdzsáni televíziós riporter üvöltése szakította félbe, Rahimov lövésszerű beadását nagy bravúrral ütötte ki aléc alól Dúbravka.

Aszlovákok elképzelés nélkül, nagyon rosszul játszottak, a7825 néző többször kifütyülte ahazai játékosokat. A81. percben Dúbravka óriási bravúrt mutatott be, amikor kiütötte Dadashov közelről leadott lövését. A 86. percben dőlt el végérvényesen atalálkozó, Hamsík a kipattanó labdát küldte a léc alá védői segédlettel. 2–0

Ezzel eldőlt, hogy Szlovákia nem jutott ki egyenes ágon az Eb-re, de az NL rájátszásában még kiharcolhatja a szereplést.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Wales–MAGYARORSZÁG 2–0(Ramsey 15., 47.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország852117–7+1017
2. Wales842210–6+414
3. Szlovákia*841313–11+213
4. MAGYARORSZÁG*8448–11–312
5. Azerbajdzsán8175–18–131

Félkövér:kijutott az Eb-re.
*:bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt:
kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik