Eb 2020: Király Gábor szerint Szalai Ádám nagyon fontos játékos

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 10:33
null
A fiatalok számára is nagy támaszt nyújthat Szalai Ádám (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám szerepét hangsúlyozta a németek elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt Király Gábor, aki Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben, 108 szerepléssel válogatottsági rekorder Magyarországon.

 

„Ádám nagyon fontos játékos, akinek sok Bundesliga-tapasztalata van. Nemzetközi szinten is rengeteget szerepelt, és emiatt sokat tud adni a csapatnak kapitányként. A fiatalabb játékosok számára Ádám fontos tanácsadó"– nyilatkozott a Hertha BSC ex-kapusa, Király a dpa német hírügynökségnek.

A Mainzban légióskodó Szalai a franciák elleni, szombati csoportmérkőzésen (1–1) ütést kapott a fejére, ezért már korán le kellett cserélni, de szerdán, Münchenben bevethető lesz.

Király beszélt az RB Leipziget erősítő Gulácsi Péternek és a bajnok Bayern München kapusának, Manuel Neuernek a párharcáról is.

„Jól ismerik egymást a Bundesligából, ők tudják a legjobban a másik erősségeit és gyengeségeit. Jó lesz őket újra együtt látni" - mondta a volt hálóőr, aki szerint lenyűgöző a magyar csapat eddigi szereplése az Eb-n.

„A válogatott a teljesítményével szenzációs érzést kelt az emberekben. Nagyon nehéz csoportba kerültünk a címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal és természetesen a németekkel, de megnehezítjük a favoritok dolgát. A csapat megpróbálja a legjobbját nyújtani" - fogalmazott a sportember.

A 2019-ben visszavonult, 45 esztendős Király Gábor - aki az 1860 München csapatában is játszott Németországban - a 2016-os kontinensviadalon 40 évesen és 86 naposan is szerepelt, így ő a legidősebb játékos, aki pályára lépett Eb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik