Eb 2020: Két gólt szereztünk, de többet is lőhettünk volna – Mancini

Vágólapra másolva!
2021.07.03. 12:11
null
Kitörő volt az olaszok öröme a hármas sípszó után (Fotó: AFP)
Mint ismert, az olasz válogatott 2–1-re legyőzte Belgiumot a labdarúgó Európa-bajnokság müncheni negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe, amelyben jövő kedden Spanyolországgal mérkőzik meg. A belgák oldaláról Kevin De Bruyne elárulta, sérülten futballozott, Mancini pedig arról beszélt a lefújás után, hogy teljesen megérdemelten jutottak tovább – írta meg az UEFA.

 

„Nem alkalmazkodtunk jól az olaszokhoz az első játékrészben. A játékosok azonban a fordulás után nagyszerűen küzdöttek. Sajnos az egyik csapatnak vereséget kellett szenvednie, és azok most mi voltunk. Egy második gól lendületet adott volna nekünk, és talán akkor nyerhettünk volna. De nem tudtuk elérni, amit szerettünk volna. Viszont így is büszke vagyok a csapat hozzáállására” – fogalmazott a belgák spanyol szövetségi kapitánya, Roberto Martínez.

„Még mindig lejátszódnak a fejemben az események – árulta el Jan Vertonghen a lefújás után. – Ez egy újabb elszalasztott lehetőség volt, csakúgy, mint a korábbi tornákon. Mindig ugyanaz a vége. Ki kell elemeznünk, hol rontottuk el, miket hibáztunk, visszanéznünk a jeleneteket és tanulnunk belőle.”

„Még jobban fáj így, hogy az én hibámból kaptunk gólt – tette hozzá a belgák védője. – Ez olyan időszakban történt, amikor keveset birtokoltuk a labdát, de így sem hoztam jó döntést a tizenhatoson belül.”

A belgák legnagyobb sztárja, Kevin De Bruyne elárulta, sérülten lépett pályára az olaszok ellen.

„Négy-öt furcsa héten vagyok most túl. De külön köszönetet szeretnék mondani az orvosoknak. Csoda volt, hogy ma pályára léphettem, mert sérült volt a bokám. Elszakadt a bokaszalagom. De tudtam, hogy felelősséggel tartozom a hazámért és játszanom kell. Sajnálom, hogy nem tehettem többet – fogalmazott a Manchester City középpályása. – Azt hiszem, mindent megtettünk a győzelemért. Szereztek egy csodálatos gólt, de az elsőnél hibáztunk. Többet volt náluk a labda és nem tudtunk gólt szerezni, ami nagy kár. Kiesni mindig hatalmas csalódás.”

Mancini (balra) elődöntőbe vezette az olaszokat (Fotó: AFP)
Mancini (balra) elődöntőbe vezette az olaszokat (Fotó: AFP)

 

Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya természetesen elégedett volt a látottakkal.

„Nem hiszem, hogy a mérkőzés bármely periódusában is szenvedtünk volna. Ahhoz, hogy legyőzz egy Belgium-szintű csapatot, remekül kell játszanod, és ma pontosan ez történt – jelentette ki Mancini. – Két gólt szereztünk, de többet is lőhettünk volna. Úgy vélem, teljesen megérdemelten nyertünk. A spanyolokkal játszunk legközelebb. Ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre nehezebb dolgunk. Ma este azonban csak a teljesítményünkre és a győzelemre akarunk gondolni.”

Az olaszok trénere kitért csapata egyik kulcsembere, Leonardo Spinazzola sajnálatos sérülésére is.

„Nem ezt érdemelte. Ő a torna egyik legjobb játékosa, s akkor is az marad, ha több meccsen nem léphet már itt pályára” – hangsúlyozta Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón játékosáról, aki arcát a kezébe temetve zokogott a sérülése után. – Nagyon szomorúak vagyunk. Sajnos súlyosnak tűnik a sérülése.”

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Lorenzo Insigne a csapattársait méltatta.

„Azt hiszem, mindenki elképesztő teljesítményt nyújtott ma nálunk – mondta Insigne, aki ezután kitért a fantasztikus góljára. – Sokat gyakorlom ezt a fajta lövést, a meccseken és az edzéseken is. Örülök, hogy bement. Szép gól volt, de ismétlem, csapatként nyertünk ma.”

A több nagyszerű védést bemutató Gianluigi Donnarumma is a csapategységet emelte ki.

„Csapatként nyertünk, ez egy csodás gárda – nyomatékosította az olaszok kapusa, aki hangsúlyozta, örömet szeretnének szerezni szurkolóiknak. – A hármas sípszó hallatán kitörtek belőlünk az érzelmek. Együtt szenvedtük ezt ki, és alig várom már, hogy az öltözőben együtt ünnepelhessük meg ezt a sikert. Annyira boldogok vagyunk.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
BELGIUM–OLASZORSZÁG 1–2 (1–2)
München, Allianz Aréna, 12 984 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (Chadli, 69.; Praet, 73.), Witsel, Tielemans (Mertens, 69.), T. Hazard – De Bruyne, R. Lukaku, Doku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson, 79.) – Barella, Jorginho, Verratti (Cristante, 74.) – Chiesa (Rafael Tolói, 90+1.), Immobile (Belotti, 74.), L. Insigne (Berardi, 79.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: R. Lukaku (45+2. – 11-esből), ill. Barella (31.), L. Insigne (44.)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik