JUDI ÁDÁM, VAJDA GYÖRGY 2021.06.15 21:57 Frissítve: 2021.06.16 19:04

Eb 2020: Hiányzott egy kis erő elöl – Bölöni László

A Nemzeti Sport szakértői szerint nem tükrözte a mérkőzés képét a háromgólos különbség Portugália és Magyarország között a labdarúgó Európa-bajnokság keddi mérkőzésén. Bölöni László szerint kulcsfontosságú volt, hogy a portugálok létszámfölényt teremtettek a középpályán, míg Kalmár Zsolt a magyar csapat küzdeni akarását emelte ki.

A Szalai Ádám vezérelte csatársor nem volt elég veszélyes Portugália ellen (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Portugália megérdemelte a győzelmet, Magyarország viszont nem érdemelte meg, hogy nulla három legyen a vége – kezdte a kedd esti budapesti Magyarország–Portugália mérkőzés (0–3) értékelését Bölöni László edző, BEK-győztes labdarúgó. – Hiányzott egy kis erő elöl, itt elsősorban a labda megtartására, birtoklására gondolok. Hátul pedig három belső védő vigyázott két csatárra, míg a portugáloknál két védő egy az egyben futballozott, Sallai Roland és Szalai Ádám ellen. Ez pedig egy plusz embert jelentett a középpályára, s ennek megfelelően a vendégek uralták is a pálya ezen részét, emiatt játszottak fölényben, emiatt tudtak nyomást gyakorolni a magyar válogatottra.

Ez aztán meghozta azt előbb-utóbb azt a szerencsét, no meg azt a hibát, ami ilyenkor be szokott következni. Persze, minden másképp alakulhatott volna, ha kapura veszélyesebb a magyar válogatott, vagy ha a nulla nullánál szerzett gól nem leshelyzetből születik. Ami még megragadott, hogy a közönség milyen fantasztikus hangulatot teremtett!”

„Nagy elismerést érdemel a szurkolótábor és az egész csapat – mondta Kalmár Zsolt, a DAC labdarúgója. – Remekül küzdöttek a fiúk, és taktikailag bevált, amit a mérkőzés előtt elképzelt a kapitány. Büszke lehet mindenki, háromgólos különbség nem volt a csapatok között. Nulla nullánál azt éreztem, hogy egygólos lesz a meccs, és mi szerezzük azt az egy gólt, úgy gondoltam, hogy ez a nagyszerű hangulat belehajszolja a fiúkat a győzelembe. Schäfer András csúszott-mászott az egész mérkőzésen, ahogy az egész csapat, rengeteg labdát szerzett, ez az ő erőssége.

Kalmár Zsolt mankóval volt a Puskás Arénában (Fotó: Somogyi Zsolt)

A portugáloknak kis terület és kevés helyzet is elegendő a gólszerzéshez, ahogy azt – sajnos – végül megtapasztaltuk. Az egész meccsen folyamatosan tolódni, és koncentrálni kellett, a kapott gól után a válogatott küzdött az egyenlítésért, erre kaptunk egy tizenegyest. Még egyszer hangsúlyozom, nem volt a két csapat között három gól, de ezért a portugálok a címvédők, minden hibát kihasználnak.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–3 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 55 682 néző. Vezette: Cakir (török)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á. (Varga R., 88.), Kleinheisler (Sigér D., 78.), Schäfer (Nego, 65.), Fiola (Varga K., 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön, 77.). Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Moutinho, 89.) – Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.), C. Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.). Szövetségi kapitány:   Fernando Santos
Gólszerző: Guerreiro (84.), C. Ronaldo (87., 90+2. – az első 11-esből)

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).

2021.07.15 23:46:20

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

Hibrid formációk, támadó védők, szögletvariációk – trendek, szakmai érdekességek.