Eb 2020: Deschamps megvédte kapusát Fiola gólja kapcsán

Vágólapra másolva!
2021.06.22. 18:03
null
Deschamps nagyon magas színvonalú meccsre számít Portugália ellen (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A szerdán, a Puskás Arénában rendezendő Portugália–Franciaország Eb-meccs előtt a franciák sajtótájékoztatóján Didier Deschamps szövetségi kapitány mellett Hugo Lloris csapatkapitány vett még részt.

Hugo Llorist először arról kérdezték a keddi sajtótájékoztatón, hogy mennyit számít a csoportelsőség a francia válogatott számára, illetve az, hogy az utolsó fordulót megelőzően az élen áll a csapat.

„Nem számít, hogy elsők, másodikak vagy harmadikok vagyunk-e a csoportkörben, ha az a célunk hogy megnyerjük a tornát. Az a lényeg, hogy megtartsuk az önbizalmunkat, a dinamikánkat – válaszolt Lloris, aki általánosságban is beszélt az Eb-ről. – Belgium Hollandia és Olaszország is jó meccseket játszott, de a kieséses szakasz egy új periódus, egyre nagyobb a tét és a lehető legnagyobb önbizalommal szeretnénk játszani a folytatásban is.”

Ezután a körülményekről beszélt, mint ismert, a franciák sokat panaszkodtak a nagy hőségre a Magyarország elleni döntetlent (1–1) követően.

„Délután három órakor nagy volt a hőség, sok energiát veszítettünk a pályán, de mindent megtettünk a regeneráció érdekében, élen az orvosi csapattal. Holnap este kilenckor kezdünk, remélhetőleg hűvösebb lesz az idő.”

A két csapat Nemzetek Ligája-mérkőzéséről is kérdezték a kapust, amelyeken tavaly négy pontot szereztek a portugálok ellen (a hazai 0–0 után Lisszabonban 1–0-ra a franciák győztek), de Lloris már a 2016-os, francia szempontból 1–0-ra elveszített döntőben is ott volt a pályán.

„Igen, van ellenük tapasztalatunk, de ez egy másik mérkőzés lesz. A 2016-os döntő minden francia ember számára fájdalmas emlék, de utána megnyertük a világbajnokságot Oroszországban. Most ez nem döntő, hanem csoportmérkőzés lesz, nem lehet összehasonlítani a kettőt. Annak ellenére, hogy már a tizenhat között vagyunk, az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, nem lehet a pontjainkat számolgatni a meccsek előtt. Persze, Portugáliának nagyobb a tét, de az önbizalmunk megtartása érdekében győznünk kell, ne feledjük, az aktuális Európa-bajnok lesz az ellenfelünk. Persze, az Európa-bajnokságon minden meccs nehéz, nincsenek könnyű ellenfelek.”

Ezután Didier Deschamps szövetségi kapitány vette át a szót.

„A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. A legutóbbi Nemzetek Ligája-meccshez képest sok játékosunk most is pályán lesz, persze voltak változások is, ez nagyon magas színvonalú mérkőzés lesz. Európa egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk, Portugáliának remek játékosai vannak. Tudjuk, hogy továbbjutottunk, ami megnyugtató, de ez nem fogja megváltoztatni a játékstílusunkat. Magunknak és a francia embereknek is tartozunk azzal, hogy a legjobbunkat nyújtsuk” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki a várható taktikáról, kezdőcsapatról nem kívánt beszélni.

Ezután a sérültekről kérdezték. Mint ismeretes, a magyar válogatott ellen megsérülő Ousmane Dembélé már elhagyta a keretet, viszont Deschamps elmondása szerint a többiek egészségesek. Korábban – a Magyarország elleni meccset kihagyó – Lucas Hernández, valamint Benjamin Pavard kisebb sérüléséről lehetett hallani, de a szakember nem említette őket.

„Nagyon szomorúak vagyunk, hiszen Ousmane Dembélé személyében egy játékost elveszítettünk. Ettől függetlenül az a cél, hogy a lehető legversenyképesebb csapattal lépjünk pályára. A megmaradt huszonöt játékos mindegyike jó állapotban van. Van egy orvosi csapat, amely gondoskodik a játékosokról, odafigyelünk az alvásra, megfelelő táplálkozásra, arra, hogy ne eddzünk túl sokat. Az a cél, hogy a lehető legtöbb energiával léphessünk pályára.”

Szóba került a Magyarország ellen kapott gól, Fiola Attila találata is.

„Már beszéltem Hugóval a gólról, ha rávezetik a labdát, az már mindig veszélyes helyzet. Több játékosunk is ott volt, nem csak Llorison múlt, mindenesetre kielemeztük a gólt, a kapusedzővel is megbeszéltük a szituációt.”

Ezután az egyenlítő gólt szerző Antoine Griezmannról beszélt a francia kapitány, elmondta, ő olyan típus, aki az egész csapat játékát javítani tudja. Azt a felvetést azonban elhárította, hogy a Barca csatára ne tudna együttműködni a pályán Karim Benzemával: „Benzemának és Griezmann-nak nagyon sok közös akciója volt, nincs köztük nézeteltérés és mind a ketten megfelelő teljesítményt nyújtanak, nem látok problémát.”

A következő kérdés a szabadrúgásokra vonatkozott. A francia sajtóban ugyanis téma volt a szombati meccs után, hogy Kylian Mbappé végzett el egy szabadrúgást, annak ellenére, hogy még sosem lőtt gólt szabadrúgásból.

Deschamps azonban nem kívánt részletekbe bocsátkozni ezzel kapcsolatban. Annyit mondott, a szabadrúgás helyétől, távolságától függően megvannak a játékosaik a szabadrúgások elvégzésére.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ – A SZERDAI PROGRAM

21.00: Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

EB 2020
F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik