Eb 2020: Cillessen koronavírusos, nem utazhat az edzőtáborba

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 12:55
null
Jasper Cillessen helyére nem hívtak be másik kapust (Fotó: AFP)
Nem utazik el a holland labdarúgó-válogatott portugáliai edzőtáborába Jasper Cillessen, miután pozitív koronavírustesztet produkált. Frank de Boer szövetségi kapitány nem hív be új játékost a helyére – írja a voetbalzone.nl.

A holland válogatott szombaton utazik Portugáliába, ahol edzőtáborozik az Európa-bajnokság előtt. A 32 esztendős kapus, Jasper Cillessen azonban nem lehet ott a társakkal, miután a héten pozitív lett a koronavírustesztje. A Valencia 60-szoros válogatott játékosa tünetmentes, jelenleg karanténban van. Az orvosi stáb tagja figyelemmel kísérik az állapotát, amint lehetséges, csatlakozik a kerethez.

Frank de Boer, a narancsmezesek szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy nem hív be új kapust Cillessen helyére. Negyedik számú kapuvédőként az AZ Alkmaar játékosa, Marco Bizot egyébként is elutazott volna a lagosi edzőtáborba.

„Általában Cillessen az első számú kapus, de neki is mindig újra bizonyítania kell. A három kapusunk nagyon közel áll egymáshoz" – mondta el Frank de Boer.

Hollandia június 2-án, Skóciával játszik felkészülési mérkőzést Portugáliában, négy nappal később pedig már hazai pályán fogadja Grúziát.

HOLLANDIA – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK:Jasper Cillessen(Valencia – Spanyolország),Marten Stekelenburg(Ajax),Tim Krul(Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: Daley Blind(Ajax),Stefan de Vrij(Internazionale – Olaszország),Joël Veltman(Brighton– Anglia),Matthijs de Ligt(Juventus – Olaszország),Nathan Aké(Manchester City – Anglia),Denzel Dumfries(PSV Eindhoven),Patrick van Aanholt(Crystal Palace – Anglia),Owen Wijndal(AZ Alkmaar),Jurriën Timber(Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Georginio Wijnaldum(Liverpool – Anglia),Frenkie de Jong(Barcelona – Spanyolország),Davy Klaasen(Ajax),Marten de Roon(Atalanta – Olaszország),Donny van de Beek(Manchester United – Anglia),Ryan Gravenberch(Ajax),Teun Koopmeiners(AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: Memphis Depay(Lyon – Franciaország),Quincy Promes(Szpartak Moszkva),Luuk de Jong(Sevilla),Steven Berghuis(Feyenoord),Donyell Malen(PSV Eindhoven),Wout Weghorst(Wolfsburg – Németország),Cody Gakpo(PSV Eindhoven)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik